Tiyatro Günleri’nde ‘Hadi Öldürsene Canikom’ sahne alıyor.

Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları 2023 – 2024 sezonuna 3 farklı oyunla başladı. Kasım ayı boyunca sahnelenecek olan ‘Çökme Tehlikesi’, ‘Hadi Öldürsene Canikom’ ve ‘Mozart ve Salieri’, isimli oyunlar Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda sergileniyor. ‘Çökme Tehlikesi’ isimli oyunla start veren Kasım ayı oyunlar serisi, 14 Kasım Salı akşamı ise ‘Hadi Öldürsene Canikom’ ile devam ediyor.

Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları tarafından verilen bilgiye göre Kasım ayı boyunca devam edecek tüm oyunların saat 20:30’da perde açacağı ve bilet fiyatlarının 150 TL olarak belirlendiği kaydedildi. Oyun günleri kapıdan bilet satışının da gerçekleştirileceğinin belirtildiği açıklamada dileyenlerin online olarak, www.kibrisbiletcim.com sitesinden bilet temin edebileceğini ve oyunlar için rezervasyon yapılmayacağı kaydedildi.

Hadi Öldürsene Canikom (Yöneten: Ömer Dündar)

Aziz Nesin’in kaleme aldığı hikayenin merkezinde hayatları sıkıcı ve monoton olan, parlak renklerden yoksun iki yaşlı kadın komşu var. Onların günlük yaşantıları bir dizi hatıradır. Ölen kocaları hakkında, var olmayan aşk mektupları hakkında. Sevgiyi, insanın sıcaklığını ve katılımını hayal ediyorlar. Hala on sekiz yaşındalar, kırışıklıklarını ve gri saçlarını gizliyorlar. Kahramanlar çok geride kalan kaygısız yılları düşünerek,  şehirde kadınlara tecavüz eden ve öldüren bir manyak olduğunu öğreniyorlar.

Önceki Haber ‘Girne Koruma Çevre Planı Değişiklik Önerisi’ bilgilendirme toplantısı gerçekleşti