ŞEHİR PLANLAMA DAIRESİ’NE YARDIM EDECEĞİZ

DSC_1410 DSC_1393

Şehir Planlama Dairesi’ne yardım edeceğiz

Girne İnisiyatifi heyetini kabulde konuşan Nidai Güngördü, Girne İmar Planı’nın hazırlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne İnisiyatifi heyetini kabul etti. Girne İnisiyatifi üyeleri, Girne Belediyesi’nin son 18 ayda yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, yapılan işleri takdirle karşıladıklarını söyledi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise Girne İnisiyatifi’nden gelen görüş ve önerileri dikkate aldıklarını ifade etti.

Kemaler: Yardımcı olmaya hazırız

Girne İnisiyatifi heyeti adına konuşan Hüseyin Kemaler, Girne İnisiyatifi’nin Girne’nin çeşitli sorunlarını ele alıp çözüm üretmek için kurulduğunu belirterek, Girne’yi daha güzel bir şekilde gelecek nesillere bırakmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Hüseyin Kemaler, değiştirilen Girne Beyaz Bölge Emirnamesi’nden bahsederek, Girne İmar Planı ele alınırken Girne Belediyesi’nin de sürecin içerisinde yer alması gerektiğine dikkat çekti. Kemaler, Girne İmar Planı hazırlanırken, kendilerinin de her konuda yardımcı olabileceklerini ifade etti.

Güngördü: İmar planına geçilmesi gerek

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yıllardır emirnamelerle yönetilen bu nedenle bazı sorunlara neden olan Girne’nin düzgün bir şekilde gelişmesi için imar planına geçilmesinin şart olduğunu söyledi. Nidai Güngördü Girne İmar Planı’nın hazırlanmasıyla ilgili CTP-DP ve CTP- UBP hükümetleri dönemindeki tüm İçişleri Bakanları’yla görüştüklerini belirterek, 1 Şubat 2017’de tamamlanması hedeflenen planın hazırlanması sürecinde Şehir Planlama Dairesi’ne personel, araç ve diğer giderler konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Emirname değişikliklerinin, vatandaş ve yatırıcımlar için sıkıntı yarattığına vurgu yapan Güngördü, imar planına geçilmesiyle çok katlı binalar, eğlence yerleri, otopark, sanayi bölgesi, atölyeler, yeşil alanlarla ilgili şehrin geneline bir çözüm getirileceğini kaydetti.

Hazırlanan Girne Trafik Ulaşım Master Planı kapsamında çalışmaların başlatıldığını anlatan Güngördü, trafik sorununu da büyük ölçüde çözeceklerini kaydetti. Yıllardır sorun yaratan dolmuş, minibüs ve taşımacıların kontrollü bir şekilde disiplin altına alınmasının halk ve şehirde yaşayanlar tarafından memnuniyetle karşılandığını sözlerine ekledi.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ, KARŞIYAKA PARKI’NA ENGELLİ ÇOCUKLARIN DA YARARLANABİLECEĞİ OYUN GRUPLARI YERLEŞTİRDİ