Özersay: Daha çok katkı yapılacak

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, UCLG-MEWA heyeti ile birlikte Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığını ziyaret etti.

Girne Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Kültür ve Turizm Komitesi Başkanlık Divan Toplantısı dolayısıyla ülkeye gelen UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman başkanlığındaki heyet, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, UCLG-Mewa 2019-2022 dönemi Kültür ve Turizm Komite Başkanlığı görevini üstlenen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile biraraya geldi.

Özersay: Yerel yönetimlerle istişare edilecek
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ziyarette yaptığı konuşmada bugüne kadar Dışişleri bakanlığı tarafından yerel yönetimlere yeterli katkı ve destek yapılmadığını belirterek, yerel yönetimlerle daha çok istişare içinde olup, gerekli katkıların yapılacağını söyledi. Kudret Özersay, Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman Kıbrıs Türklerinin yanında olduğunu, Türkiye’de kötü bir olay olduğunda Kıbrıslı Türklerin üzüldüğünü, güzel bir olay yaşandığında ise sevinildiğini kaydetti.

Duman: Girne ve ülke tanıtımı için önemli
UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Dışişleri Bakanlığının Girne Belediyesi’nin UCLG-Mewa 2019-2022 dönemi Kültür ve Turizm Komite Başkanı olması konusunda yurtdışındaki temsilciliklerine ve diğer bakanlara bilgilendirme yapabileceğini söyledi. Mehmet Duman, dışişleri bakanlığının birçok konuda Girne Belediyesine destek olabileceğini ifade ederek, yerel yönetimler üzerinden Girne ve KKTC’nin tanıtılabileceğini kaydetti.

Güngördü: Ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceğiz
UCLG-Mewa 2019-2022 dönemi Kültür ve Turizm Komite Başkanlığı görevini üstlenen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’nin KKTC’nin turizm başkenti olduğunu söyledi. Güngördü belediyenin özellikle kültür ve sanat konularında önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladı. Konuşmaların ardından hediye ve plaket takdimi gerçekleştirildi.

Önceki Haber Güngördü’den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı