ORTAK AKLIN ÜRÜNÜ “AŞK GREVİ” KUZEY KIBRIS TURNESİNE HAZIRLANIYOR

dsc_9799 dsc_8960 dsc_9038Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) ve Çatalköy Belediye Tiyatro Su’nun ortak projesi Savaş Aykılıç tarafından kaleme alınan T. Murat Demirbaş’ın yönettiği “Aşk Grevi” isimli, müzikli komedi oyunu Kuzey Kıbrıs turnesi için hazırlıklara başladı. Aşk Grevi, Güzelyurt, Mağusa ve Lefkoşa’da turneye çıkıyor.

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) ve Çatalköy Belediye Tiyatro Su’nun ortak projesi Aristophanes’in yazdığı “Lysistrata” adlı oyundan esinlenerek Savaş Aykılıç tarafından kaleme alınan T. Murat Demirbaş’ın yönettiği “Aşk Grevi” isimli, müzikli komedi oyunu Kuzey Kıbrıs turnesine çıkıyor. Çatalköy, Konya, Trabzon ve Beyarmudu’nda büyük beğeniyle izlenen oyun Güzelyurt, Mağusa ve Lefkoşa’da perdelerini açacak.
Toprak derdine düşen ve bu yüzden sürekli savaşan erkeklerini dize getirmeye çalışan kadınların hikayesini, antik dönemlerden günümüze bir bakış açısı ile anlatan oyun, 26 Kasım 2016 Cumartesi akşamı Güzelyurt AKM’de, 3 Aralık 2016 Cumartesi akşamı Mağusa KUKOM’da (Rauf Denktaş Kültür Merkezi) ve 6 Aralık 2016 Salı akşamı Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi AKKM’de saat 20:00’de gösterime girecek.

“Ortak ürün, birlik ve beraberlik için örnek bir hareket”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu basına ortak olarak yaptıkları açıklamada, “Barış Ortak Aklın Ürünü Olacaktır” mesajı vererek, yaşadığımız coğrafyada, sıkıntılı günler yaşandığına dikkat çekti.
Güngördü ve Hulusioğlu, dünyada her zamankinden daha fazla barış ve huzur ortamına ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, barış ve uzlaşı, birlik ve beraberliğin ancak sanatın birleştirici gücüyle kazanılacağına vurgu yaptı. Güngördü ve Hulusioğlu, iki belediyenin ortak ürünü olan oyunun, birlik ve beraberlik için bir örnek teşkil ettiğini ifade ederek, herkesi oyunu izlemeye davet etti. Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik de yaptığı açıklamada, “Dünya ancak insan odaklı yaklaşım ile ortak aklı birleştirdiğinde dünya barışına hizmet edecektir. Bizler de “Aşk Grevi” adlı oyunla ülkemiz ve dünyamız için en çok ihtiyaç duyulan “Barış” ile ilgili bir söz söylemek istedik” dedi.

Oyunda kimler var

Oyunda, yönetmenliği T. Murat Demirbaş, yönetmen yardımcılığını Derman Atik, dekor tasarımı Özlem Yetkili, ışık tasarımı Mahir Köksal, müzik tasarımı Kamil Atik, dans düzeni ise Phridon Kondselidze tarafından üstlenildi. Müzikli komedi oyunu Aşk Grevinin ışık ve müzikleri de oyuncuların muhteşem performansına bütünlük kattı. Müzik uygulama ve şarkı seslendirmelerini Gülüşan Gazanfer, ışık kumandasını ise Ayla Öztaşçı yaptı.
Oyunda, İlkşen Varoğlu Atik, Haluk R. Serhun, Emine Gürçağ, Ersin Sargın, Sevil Sargın, Argun Doğruyol, Soner Eminağa, Özlem Akçal, Ayşen Rahvancıoğlu, Ömer Kadiroğlu, M.Evren Mercimekçi, Mehmet Saygıer, Gamze Doğruyol, Dilek Kurnaz, Aksel Kera, Aelita Futsi, İlde Atik, Rafet Futsi, Cemaliye Soyukasap, Lamia Fikretler, Gülen Ataner, Simay Sargın, Derman Atik rol aldı.

Önceki Haber Dubravko, Güngördü’ye anı plaketi verdi