Güngördü, 1 Mayıs’ın alın teriyle ekmek mücadelesi veren işçi ve emekçilerin günü olduğuna işaret ederek, “İnsan hayatında en yüce değer olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışmanın kutlandığı bu günde başta Girne Belediyesi’nde çalışan, işçi ve emekçi kardeşlerimiz olmak üzere dünyadaki ve ülkemizdeki işçi ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlarım” dedi.

Kadın, erkek, genç, tüm işçi ve emekçilerin sadece yılın belli bir gününde değil, her zaman yanında olduğuna işaret eden Güngördü, 1 Mayıs’ın ülkemizde ve dünyadaki tüm halklarla emekçilere barış, kardeşlik ve özgürlük getirmesini temenni etti. Ülkemizin içinde bulunduğu böylesi zorlu süreçte belediye emekçilerimizin ve toplumdaki diğer tüm emekçilere sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Güngördü, Girne Belediyesi olarak, çalışma hayatındaki iş güvenliğine de yıllardır önem verdiklerini belirterek emekçinin iş güvenliliğinin gerekliliğine de değindi. Güngördü, gün geçtikçe üretimin, emeğin ve emekçinin değerinin daha da fark edildiğini belirtti.