Meme kanseri konusunda bilgiler verildi

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi  tarafından Meme Kanseri konusunda kız öğrencilere seminer düzenlendi

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle “Meme kanserinde erken teşhis ve önemi” konulu seminer düzenledi. 19 Mayıs Türk Maarif  Koleji’nde gerçekleşen seminerde Temel Onkoloji Uzmanı Dr. Mine Çağlar tarafından 19 Mayıs Türk Maarif  Koleji ve Anafartalar Lisesi kız öğrencilerine; kanser hastalığının oluşum mekanizması, belirtileri, en sık görülen kanser türleri, görülme sıklığı, nedenleri, belirtileri ve erken tanı yönünden neler yapılması konusunda bilgiler verildi.

Çağlar: Erken teşhisle önlenebilir

Dr Mine Çağlar, konuşmasında erken teşhisin önemine dikkat çekerek, kadınların kendilerini nasıl kontrol edebileceğini anlattı. Meme kanserinin önüne geçmenin erken teşhisle mümkün olduğunu belirten Çağlar, kadınlara; memeden gelen kanlı renkteki akıntı durumunda, meme ucunda oluşan şekil bozukluğunda, memede oluşan portakal kabuğu görüntüsü durumlarından her hangi birini görmeleri durumunda vakit kaybetmeden doktora gitmeleri çağrısında bulundu. Seminerin ardından Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi sorumlusu Behiye Kaşif tarafından Çağlar’a çiçek takdim edildi.

Önceki Haber Meme kanseri farkındalık yürüyüşü tamamlandı