İpek Koza Festivali ‘Eğitim Projesi’ farkındalık yarattı

Bu yıl 19’uncusu gerçekleşen Bellapais İpek Koza festivali kapsamında ‘Eğitim Projesi’ gerçekleşti. Yeşil Barış Hareketi öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Girne Belediyesi katkıları ile hayat bulan proje, Girne bölgesi ilkokullarında eğitim gören öğrencilere; ‘ipek böceği’, ‘ipek böceği yetiştirme’ ve ‘ipek kozalarının; kültür, sanat, turizm ve üretim başlıkları ile ülkemizdeki önemi’ gibi konular aktarılmasına olanak sağladı.

İki yıldır süregelen ve okulların ziyaret edilmesi ile hayat bulan proje çerçevesinde öğrencilere, ipek böceğinin yaşam döngüsünü anlatan kısa bir video izletilerek; yaşam döngüsü hakkında bilgiler verildi. Ayrıca ipek böceklerini yakından inceleme fırsatı sunan eğitimler ile öğrencilere, küçük yaşlardan itibaren farkındalık aşılanması hedefleniyor.

HER OKULA BİR AĞAÇ

Projenin bir diğer amacının ise ülkemizde her geçen gün azalmakta olan ağaç sayısını artırmak ve en önemlisi de ipek böceklerinin yaşam kaynağı olan beyaz dut ağaçlarının sayısını yeniden, eski günlerdeki haline getirmek olduğuna dikkat çekilen açıklamada; ziyaret edilen her okula öğrenciler tarafından, en az bir beyaz dut ağacı dikildiğine yer verildi.

Önceki Haber Girne’de Ot ve Çevre Temizliği Faaliyetleri Başladı