Güngördü’ye Zeytin fidanı takdim ettiler

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Zeytinlik-Templos Koruma İnisiyatifi’ni kabul etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Zeytinlik-Templos Koruma İnisiyatifi’nden oluşan bir heyeti kabul etti. İnisiyatif yetkilileri, 15. Zeytin Festivali’nin düzenlenmesi ve köye yapılan yatırımlar nedeniyle başkan Güngördü’ye zeytin fidanı takdim etti.

Güngördü: Festival ile yatırım coşkusu birlikte yaşandı

Nidai Güngördü kabulde yaptığı konuşmasında, zeytin ağacını korumak ve yan ürünlerinin kullanılmasını teşvik etmek yanında Zeytinlik Köyü’nün tanıtımı için Zeytin Festivali’nin 15’ncisini başarıyla yaptıklarını söyledi. Nidai Güngördü, köyde festival ile yatırım coşkusunun bu yıl birlikte yaşandığını belirterek, festival alanı olan Ali Nesim Meydanı ve köy yollarının yeniden düzenlenerek parkeyle kaplandığını ifade etti. Güngördü,  Zeytinlik Muhtarlığı arkasındaki Eski Osmanlı Evi’nin, belediye tarafından satın alınıp  köyevine dönüştürüldüğüne işaret ederek, köyün Girne ve Karaoğlanoğlu ile kaldırım bağlantılarının yapıldığını anlattı. Güngördü, köprü ve mezarlık duvarının yeniden inşaa edildiğini ayrıca köy yolunun da asfaltlandığını kaydetti. Sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çeken Güngördü, köyde yapılacak sosyal ve kültürel etkinlikler konusunda işbirliği yapılabileceğine dikkat çekti.

Denizkan:İşbirliği yapmaktan mutluluk duyarız

Zeytinlik-Templos Koruma İnisiyatifi adına konuşan Kenan Denizkan ise Girne Belediyesi’nin Zeytinlik Köyü’ne yaptığı yatırımları takdirle karşıladıklarını söyledi. Kenan Denizkan, inisiyatifin amacının köyün korunması ve geliştirilmesi olduğuna dikkat çekti. Köy meydanında yapılacak olan trafik çemberi içerisine konulacak nesnelerin birlikte belirlenmesini istediklerini anlatan Denizkan, köyde yapılacak etkinliklerde belediye ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Önceki Haber Girne ile Beylikdüzü kardeş şehir oldu