GÜNGÖRDÜ, BAKAN ZEKİ ÇELER’İ ZİYARET ETTİ

ÇELER, “GİRNE BELEDİYESİ DANIŞMA VE DESTEK MERKEZİ’NE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’e nezaket ziyaretinde bulunarak, görevinde başarılar diledi.
Çeler, Güngördü ile görüşmesindeki konuşmasında, Girne ilçesinden seçilen bir milletvekili olarak Girne Belediye Başkanı Güngördü’ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Bakanlık olarak yerel yönetimlerle işbirliği yapacakları birçok alan olduğuna dikkat çeken Çeler, iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinde kendilerine verdiği destekten dolayı Girne Belediyesi zabıta birimlerine de teşekkürlerini sundu.

Yerel yönetimlerin önceliği olan rutin görevler dışında toplumsal sorunlara da duyarlılık göstermesinin gurur verici olduğunun altını çizen Çeler, açılacak Danışma ve Destek Merkezi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Bakanlık olarak yıl sonuna kadar Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’ni (TOCED) hayata geçirmeyi hedeflediklerini anlatan Çeler, “Her ne kadar TOCED bütçesi kalemi düşük görünse de Maliye Bakanlığı ile yapılan istişare sonucunda dairenin bütçesine fiilen hizmete girdikten sonra aktarma yapılacak. Bu yılın sonuna kadar TOCED faaliyete geçecek ” ifadelerini kullandı.

Nidai Güngördü de konuşmasında, inşaatların en yoğun olduğu Girne bölgesinde inşaatlardaki faaliyet saatleri ve iş sağlığı güvenliği denetimlerinde Çalışma Bakanlığı ile işbirliği içinde çalıştıklarını kaydetti.

Güngördü, Girne Belediyesi tarafından şiddete uğrayan kadınlara ve çocuklar başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere destek vermek amacıyla “Danışma ve Destek Merkezi” nin hizmete gireceğini söyledi.

Nidai Güngördü, Sosyal Hizmetler Dairesi başta olmak üzere ilgili kurumlarla sıkı işbirliği yapmayı arzuladıklarını ifade etti.

Önceki Haber BÜYÜKİŞLİYEN’İN SERGİSİ GİRNE BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ’NDE