GORAN BREGOVİÇ’LE GİRNE’DE BALKAN RÜZGARLARI ESTİ!

1 DSC_1388 seyirci1 11 12 10 7 8 9JPG 6 4 5 2 3GİRNE BELEDİYESİ DÜNYACA ÜNLÜ MÜZİSYEN GORAN BREGOVİÇ’İ GİRNE’DE MİSAFİR ETTİ

Girne Belediyesi’nin düzenlediği 7’inci Girne Kültür Sanat Günleri Balkan Müziğinin efsanevi ismi dünyaca ünlü sanatçı Goran Bregoviç’in Amfi Tiyatro’da gerçekleştireceği muhteşem konseriyle son buldu.

Girne Belediyesi’nin bu yıl  “Aydınlık bir gelecek için sanat” sloganıyla gerçekleştirdiği 7’inci Girne Kültür Sanat Günleri, 25 Eylül 2017 Pazartesi akşamı, Balkan Müziğinin en iyi isimlerinden Goran Bregoviç’in verdiği muhteşem konserle son buldu.
Dünyaca ünlü isim Goran Bregoviç’i, özelde Girne halkı ve ülkenin dört bir yanından hayranı yanı sıra, Güney Kıbrıs’tan  ve Türkiye’den de konser için Girne’ye gelen  hayranları dinledi. Ünlü şarkıcı, Balkan esintilerinden oluşan şarkılarıyla kendisini dinlemeye gelenleri coşturdu. Özellikle en bilinen şarkılarını sona saklayan sanatçının hayranları bir an olsun oturmayarak, kendisine danslarıyla eşlik etti. Bregoviç, Türkçe’ye çevrilen Kalaşnikof ve Çav Bella şarkıları yanı sıra en çok beğenilen şarkılarından Ederlezi’yi de seslendirdi.

“BİR DÜNYA DEVİNİ SİZİNLE BULUŞTURMAK İSTEDİK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, göreve geldikleri günden bugüne Türkiye ve dünyadan çok değerli sanatçıları Girne’de ağırladıklarına işaret ederek, bu yıl 7’inci Girne Kültür Sanat Günleri’nde dünyaca ünlü sanatçı Goran Bregoviç’i ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Güngördü, Goran Bregoviç’in seslendirdiği müzik kültürüne Kıbrıs insanının uzak olmadığına işaret etti. “Final akşamında bir dünya devini sizinle buluşturmak istedik. Bu mozaiğin bir parçası olduğunuz için hepinize teşekkür ederim” dedi.
Güngördü, Goran Bregoviç’e çiçek ve plaket takdim etti.
Öte yandan, 7’inci Girne Kültür Sanat Günleri’nde iki etkinliğe sponsor olan Korman Construction Ltd. Direktörleri’nden Fuat Kutlu’yu da sahneye davet eden Güngördü, bu güne kadar kültür sanat etkinliklerini öz kaynaklarıyla gerçekleştiren Girne Belediyesi’nin bu yılki etkinliklerinde iki organizasyona katkı sağlayan Korman Construction’a teşekkür ederek, Fuat Kutlu’ya plaket takdiminde bulundu.

Önceki Haber GÜNGÖRDÜ BÖLGE OKULLARINI ZİYARET EDİYOR