GİRNE’DEKİ ŞEBEKE SUYU ‘TEMİZ VE İÇİLEBİLİR’

11425511_1229949230367985_8152028593082565047_o

Girne Belediyesi kent geneline dağıtım sağlayan su hatlarında, Sağlık Şubesi tarafından yapılan rutin su kalitesi resmi bakteriyolojik ve kimyasal kontrollerine dayanarak kente yayılan şebeke suyunun temiz ve içilebilir olduğu belirtildi. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Kentte yaşayan herkesin sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyuna erişmesi bizim için çok önemlidir” dedi.

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ekiplerinin şebeke sularında gerçekleştirdiği kontroller sonucunda kent genelinde şebekeden akan suyun temiz ve içilebilir olduğu belirtildi.
Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel yaptığı açıklamada, şebeke sularında aylık olarak Koliform Bakteri, E.coli, Enterekok kontrollerini sürdürürken hatlardaki klor fazlasının da araştırıldığını söyledi. Soyel, doğal kaynağından alınan suyun hatta verilmeden önce dezenfeksiyon yönteminin, şehir suları için bütün Dünyada halen en etkili sistem olarak kabul edilen klorlama sistemiyle yapıldığına dikkat çekti.
Soyel, “Otomatik dozaj pompasıyla ana kaynaktan alınan su, şehir hattına verilmeden önce dünya standartlarında kabul edilebilir limitlerdeki ölçüler kullanılmak şartıyla dezenfekte edilmek için klorlanmaktadır” dedi. Soyel, pompaya rağmen klor fazlasının olmadığının teyit edildiğini ve kontrol altında tutulduğunu belirtti.

“Gönül rahatlığıyla yemeklerde kullanılabilinir, içilebilir”

Kent genelinde, farklı bölgelerden alınan örneklerin numune alma tekniğine uygun olarak hijyen koşullarda alındığını ifade eden Soyel, “Belediye olarak verdiğimiz suyun yasal olarak içme suyu kalitesinde olması gerekir. Bu nedenle de Belediyemizin Su Bölümüyle çalışmalarımız rutin olarak sürmektedir” dedi.
Soyel, Girne’de yaşayanların en büyük şanslarının Beşparmak dağlarından gelen mineral bakımından zengin kaynak suyu olduğunu belirterek, kentteki halkın rahatlıkla şebekeden akan suyu yemeklerinde ve içeceklerinde kullanabileceğine dikkat çekti.

“Yapılan kontroller belediye su şebekesiyle ilgili, depolarınızı temiz tutun”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Kentte yaşayan herkesin sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyuna erişmesi bizim için çok önemlidir” dedi. Güngördü, yapılan kontrollerin belediye su şebekesiyle ilgili olduğunu söyleyerek, halkın evlerine aldıkları depo sularının hijyeninden ve kalitesinden emin olmak için kendi depolarını temizlemelerinin faydalı olacağına işaret etti. Güngördü, depoların kapaklı olması, tamamen dış ortamla temasının kesik olması, yıpranmış olmamasına özen gösterilmesi gerektiğine işaret ederek, zarar gören depoların değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Güngördü, yaz mevsimine girildiği şu günlerde suyun tasarruflu kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Önceki Haber EFSANE GRUP MOĞOLLAR, CAHİT BERKAY VE EMRAH KARACA 17 HAZİRAN’DA GİRNE’DE