GİRNE’DE YARIN AKŞAM SAHNELENECEK, ANKARA DEVLET TİYATROSU’NUN “YA DEVLET BAŞA, YA KUZGUN LEŞE” OYUNU İÇİN BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

19238000_1855206917842210_7261900325531176989_o 19388569_1855206861175549_2444930161294536847_o 19222669_1855206661175569_956667454687285985_o 19222583_1855206644508904_8521988290574031878_o 19388341_1855206674508901_3235200858491902822_o*** Girne Belediyesi 7’inci Girne Kültür Sanat Günleri kapsamında yarın akşam Kanuni Sultan Süleyman dönemine ışık tutan Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe” oyunu Amfi Tiyatro’da tiyatro severlerle buluşuyor. Oyunla ilgili bugün basın toplantısı düzenlendi.

*** Güngördü, etkinliklerin bu yıl , “Aydınlık bir gelecek için sanat “sloganıyla gerçekleştiğini anımsattı. Sanatın toplumda hoşgörü ve sevgi kültürünün gelişmesine dolayısıyla da barışa çok önemli katkı yaptığını belirtti. Güngördü, Girne Belediyesi olarak kentte kültür sanat etkinliklerinde çıtayı yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı.

*** TC Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü de, Girne Kültür Sanat Günlerine katkı koymaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Girne Belediyesi’yle yapacakları protokolle, her ay bir oyunlarını, Girne’de sahnelemeyi hedeflediklerini ifade etti.

Girne Belediyesi’nin düzenlediği, 7’inci Girne Kültür Sanat Günleri devam ediyor. Bu yıl “Aydınlık bir Gelecek için Sanat “ sloganıyla gerçekleşen Kültür Sanat Günleri kapsamında, yarın akşam (20 Haziran 2017) saat 21.00’da Girne Amfi Tiyatro’da, TC Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “ Ya Devlet Başa , Ya Kuzgun Leşe” adlı oyun tiyatro severlerle buluşuyor. Oyunla ilgili bugün Girne Grand Pasha Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi.
Basın toplantısına Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, TC Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü, Ankara Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Cebrail Esen, Girne Belediyesi Müdür Vekili Muharrem Arslan, Girne Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik ve bazı belediye meclis üyeleri ve oyununun başrolünü üstlenen Okan Şenozan katıldı.
Basın toplantısında konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kültür Sanat Günleri’nin en önemli amacının, sanatın toplumu birleştirme gücünü ön plana çıkarmak olduğunu vurguladı.
Güngördü, etkinliklerin bu yıl , “Aydınlık bir gelecek için sanat “sloganıyla gerçekleştiğini anımsattı. Sanatın toplumda hoşgörü ve sevgi kültürünün gelişmesine dolayısıyla da barışa çok önemli katkı yaptığını belirtti. Güngördü, Girne Belediyesi olarak, kentte kültür sanat etkinliklerinde çıtayı yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı. Bu yıl Kültür Sanat Günleri’nin ilk tiyatro oyununun yarın akşam sahneleneceğini ifade eden Güngördü, TC Devlet Tiyatroları yetkililerine kültür sanat günlerine katıldıkları için teşekkürlerini iletti.

Küçükkömürcü: “Her ay Girne’de bir oyun sergilemek için protokol imzalayacağız”

TC Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü de, “Aydınlık bir Gelecek için buradayız “ diyerek, halkın aydınlık geleceği için tiyatro etrafında birleşmesinin önemli bir unsur olduğunu söyledi.
Girne Kültür Sanat Günlerine katkı koymaktan mutluluk duyduklarını belirten Küçükkömürcü, tiyatronun aydınlatıcı gücüyle gelecek nesillerin yetişmesine katkı koymak için seçilen sloganın önemli olduğunu ifade ederek bu konuda belediye başkanı ve meclis üyelerini tebrik etti.
Küçükkömürcü, Girne Belediyesi’yle yapacakları protokolle, her ay bir oyunlarını, Girne’de sahnelemeyi hedeflediklerini ifade etti.

Esen: “Oyun Girne’de son kez sahneleniyor”

Ankara Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Cebrail Esen de, Girne Kültür Sanat Günlerine katkı koymaktan mutlu olduklarını belirterek, Orhan Asena’nın yazdığı, yönetmenliğini Sinan Pekinton’un yaptığı oyunun Ekim ayından itibaren Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendiğini kaydetti. Esen, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun, bu oyunu son kez Girne’de 1085’nci kez sahneleyerek sezonu tamamlayacağını da söyledi.

Şenozan: “Oyun, çok değerli bir oyun”

“Ya devlet başa, ya kuzgun leşe “oyununun başrolünü üstlenen Okan Şenozan da, oyun hakkında bilgi verdi. Oyunda, tarihte çok önemli bir yeri olan Osmanlı Padişahı, Kanuni Sultan Süleyman döneminin konu alındığını belirten Şenozan, oyunun tarihi olaylardan çok, Kanuni Sultan Süleyman’ın aile yaşantısı, çocuklarıyla ilişkileri, babalığı, Hürrem Sultan’ın annelik yönü, çocuklarının hırsları, gibi saray yaşamındaki insani hikayeleri anlattığını söyledi. Şenozan, oyunun çok değerli bir oyun olduğunu belirtti.

Atik: “ Bu işbirliğini sürekli kılmak istiyoruz”

Girne Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Dermen Atik, de, TC Devlet Tiyatroları’nın Kültür Sanat Günlerine katkı koymasından ve Girne Belediyesi ile işbirliği yapmasından onur duyduklarını belirterek, bu işbirliğini sürekli kılmayı hedeflediklerini anlattı.
Orhan Asena’nın yazdığı ve Sinan Pekinton’un yönettiğini “Ya devlet başa Ya Kuzgun Leşe” adlı oyun yarın akşam 21.00’da Girne Amfi Tiyatro’da sanatseverlerle buluşacak. Oyunun 15 TL olan biletleri Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi, Deniz Plazalar ve etkinlik günü Amfi Tiyatro girişinden temin edilebilecek.

Önceki Haber “YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE” 20 HAZİRAN’DA GİRNE AMFİ TİYATRO’DA PERDELERİNİ AÇIYOR