GİRNE’DE SOKAK KÖPEKLERİ YARARINA ETKİNLİK VE KERMES DÜZENLENİYOR

17105883_10154836153224504_1194464994_oGirne Belediyesi, Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji (TMK) Sokak Canları Kulübü işbirliğinde, 4 Mart 2017 Cumartesi günü saat 14.00’te Ramadan Cemil Meydanı’nda kermes ve sokak kulübeleri boyama etkinliği düzenleniyor.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, doğa, insan, çevre ve hayvan sevgisine dikkat çekilecek etkinlikte, sokak köpekleri için belediye tarafından geçtiğimiz aylarda sokaklara yerleştirilen beyaz kulübelerin boyanacağı, aynı zamanda düzenlenecek kermeste elde edilecek gelirin sokak köpekleri için kullanılacağı belirtildi.

Güngördü: Hayvanlara ve çevreye karşı duyarlı olmak önemli

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediyenin Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarının sürdüğünü, hayvanların kısırlaştırılması, köpeklere çip takılması, halka açık yerlerde köpek sahiplerinin köpeklerini tasma ile dolaştırması ve evlerinde hayvan besleyenlerin sorumlulukları konularında da farkındalık çalışması yapan ilk ve öncü belediye olduklarına dikkat çekti. Güngördü, hayvanlara ve çevreye karşı duyarlılığın önemine işaret ederek, bu tür projelere destek vermekten de mutluluk duyduklarını ifade etti.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ’NİN KATKILARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK 3. ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR SANAT BULUŞMASI 2 MART’TA BAŞLIYOR