Girne’de Plaj Futbol Festivali düzenlenecek

Türkiye’nin ünlü futbolcuları ile Down Sendromlu çocuklar Kervansaray Plajı’nda maç yapacak

Girne Belediyesi ile Uluslararası Down Sendromu Federasyonu işbirliğinde 6 Ağustos Pazartesi günü saat 18:00’da Plaj Futbol Festivali düzenlenecek. Kervansaray Halk Plajı’nda “Farkındayız Yanınızdayız” sloganıyla yapılacak etkinlikte, Türkiye’nin ünlü futbolcuları ile Down Sendromlu çocuklar maç yapacak. Şöhretler karması adıyla sahaya çıkacak ünlü futbolcular arasında; Ergün Penbe, Hakan Ünsal, Emre Aşık, Ahmet Dursun, Serhat Akın, İbrahim Yattara, Kadir Çağlar, Murat Erdoğan ve Faruk Atalay yer alıyor.

Güngördü: Farkındalık etkinliği olacak

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, down sendromlu bireylerin yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürmeleri,  sosyalleşmeleri ve toplumda hak ettiği yere gelmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Nidai Güngördü, sosyal sorumluluk yanında aynı zamanda bir farkındalık ve eğlence şeklinde yapılacak Plaj Futbol Festivali’ne herkesin davetli olduğunu ifade etti.

Önceki Haber Girne’de Esaretten Özgürlüğe sahnelendi