Girne’de ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı’ yürüyüş yapıldı

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” nedeniyle Girne’de yürüyüş düzenlendi.

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi tarafından, kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak, öldürülen kadınları anmak amacıyla organize edilen etkinliğe kadın örgütleri de destek verdi.

Etkinlikte ilk olarak Kordonboyu Atatürk Büstü ile Sevim Ebeoğlu Barış Parkı arasında yürüyüş gerçekleştirdi.
Yürüyüşün ardından ilk konuşmayı Mesarya Kadınları İnisiyatifi adına Hare Yakula, yaptı. Yakula, konuşamsında Kuzey Kıbrıs’ta kadına yönelik şiddet konusunda istatistiki bilgiler sundu, taleplerini sıraladı.

Girne ve Beylerbeyi İnner Wheel Kulüpleri Adına, konuşan Dilek Kurnaz da, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurguladı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de şiddetin insan hakları ihlali ve insanlık suçu olduğunu söyledi.

2 yıl önce 8 Mart Dünya kadınlar gününde, Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezini hayata geçirdiklerini dile getiren Güngördü, merkezde, şiddete uğrayan kadınlardan istismara uğrayan çocuklara, bağımlılıkla mücadele eden gençlere psikologlar ve uzman doktorlar tarafından hizmet verildiğini vurguladı.

Önceki Haber Güngördü, Afrikalı öğrencilerin sorunlarını dinledi