GİRNE’DE ESKİ TRAFO BİNASI’NIN SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Girne Belediyesi’nin, eskiden elektrik trafo binası olarak kullanılan yıkılmaya yüz tutmuş binayı sanat galerisine dönüştürme çalışmaları sürüyor. Sanat Galerisi Projesi’nde binanın çatısının sağlamlaştırma işleri tamamlandı.

Girne Belediyesi’nin Girne’ye elektrik temin eden ilk trafo özelliği taşıyan eski trafo binasını sanat galerisine dönüştürme çalışmaları hızla sürüyor. Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Cengizhanlı Sokak’ta, Beycanlar denilen bölgeye çarşı merkezinden girişte bulunan yıkılmaya yüz tutmuş eski tarihi yapının restore edilerek kente kazandırılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Sanat Galerisi Projesi’ndeki çalışmaların, çatı sağlamlaştırma işlerinin tamamlanmasının ardından, duvarların orijinal halinin korunarak düzeltilmesi ve çelik asma katın yapımı ile devam edeceği belirtildi.

Eski yapılar kente kazandırılıyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’nin doğal ve tarihi güzellikleri nedeniyle bir turizm kenti olduğunu ifade ederek, mevcut eski yapıların korunarak kente kazandırılmasının önemine işaret etti.
Güngördü, önceki hükümet döneminde atıl vaziyette bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş eski trafo binasının belediyeye verildiğini ifade ederek, eski binayı restorasyon işleri tamamlandıktan sonra sanat galerisi olarak hizmete koymayı, binanın sanatçılar ve sanatseverler için buluşma noktası haline getirilmesini hedeflediklerine dikkat çekti.
Güngördü, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan sanat galerileri, sanat merkezleri ve müzelerin bir kentte yaşayan insanların yaşam kalitesinin ve kültür seviyesinin yükseltilmesinde önemli katkı sağladığına işaret ederek, belediyelerin altyapı çalışmaları yanında bu anlamda da sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

Önceki Haber YIKILMAYA YÜZ TUTMUŞ KÜLTÜR MERKEZİ YENİ BAŞTAN YARATILIYOR