GİRNE’DE ESKİ TRAFO BİNASI SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞÜYOR

16402466_1694635833899320_5458093820514000901_o 16300029_1694635827232654_3345801564740004615_oGirne Belediyesi, eskiden elektrik trafo merkezi olarak kullanılan yıkılmaya yüz tutmuş binayı sanat galerisine dönüştürüyor. Sanat Galerisi Projesi’ne binanın çatısının sağlamlaştırma işleriyle başlandı.

Girne Belediyesi eski trafo binasını sanat galerisine dönüştürüyor. Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Cengizhanlı Sokak’ta, Beycanlar denilen bölgede bulunan yıkılmaya yüz tutmuş eski tarihi yapının restore edilerek kente kazandırılması için çalışmaların başlandığı belirtildi.
Başlanan çatı sağlamlaştırma ve restorasyon işlerinin tamamlanmasının ardından belediye tarafından hazırlanan Sanat Galerisi Projesi’nin etaplandırılarak tamamlanacağına vurgu yapıldı.

Eski yapılar kente kazandırılıyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’nin doğal ve tarihi güzellikleri nedeniyle bir turizm kenti olduğunu ifade ederek, mevcut eski yapıların korunarak kente kazandırılmasının önemine işaret etti.
Güngördü, önceki Başbakan Ömer Kalyoncu’dan talepleri üzerine atıl vaziyette bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş eski trafo binasının belediyeye verildiğini ifade ederek, eski binayı restorasyon işleri tamamlandıktan sonra sanat galerisi olarak hizmete koymayı, binanın sanatçılar ve sanatseverler için buluşma noktası haline getirilmesini hedeflediklerine dikkat çekti.
Güngördü, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan sanat galerileri, sanat merkezleri ve müzelerin bir kentte yaşayan insanların yaşam kalitesinin ve kültür seviyesinin yükseltilmesinde önemli katkı sağladığına işaret ederek, belediyelerin altyapı çalışmaları yanında bu anlamda da sorumlulukları bulunduğunu kaydetti.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ’NDEN BİR EKİP BEYLİKDÜZÜ’NDEKİ HAYVAN BARINAĞI’NI ZİYARET EDEREK İNCELEMELERDE BULUNDU