GİRNE’DE 1 OCAK’TAN İTIBAREN TRAFİKTE YENİ DÜZENLEME

Otobüs Durakları

981188_1343458852350355_1308436443702128722_o

12401655_1343458895683684_3491692630776756166_o

Girne Belediyesi Trafik Komisyonu kararına göre, 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla Sivil Savunma Teşkilatı Binası çevresinde bulunan Şht. Mustafa Hasan Sokak, Şht. İlker Karter Sokak ve Bahriyeliler Sokak’ın bir kısmının tek yön olarak kullanılacağı, toplu taşıma araçlarının ise Ramadan Cemil Meydanı’ndan geçemeyeceği belirtildi.

Girne’de Girne Belediyesi Trafik Komisyonu kararına göre bazı yollarda tek yön uygulamasına gidiliyor. Uygulamaya göre ise toplu taşıma araçları Ramadan Cemil Meydanı’nı kuzeyden güneye kullanamayacak.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Sivil Savunma Teşkilatı Binası çevresinde bulunan Şht. Mustafa Hasan Sokak, Şht. İlker Karter Sokak ( Su Dairesi karşısı) ve Bahriyeliler Sokak’ın bir kısmının sürücüler tarafından tek yön kullanacağı ifade edildi.

Gerek Baldöken Otoparkı’ndan gerekse durak bölgesinden hareket edecek olan toplu taşıma araçlarının ise yalnızca doğu istikametine hareket edeceği kaydedildi.
Yapılan açıklamada, bu uygulamanın kent merkezinde toplu taşıma araçları ve yolculara daha iyi hizmet verilmesi amacıyla Sivil Savunma Teşkilat Binası’nın karşısında durak oluşturulmasının ardından bölgede giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluğu rahatlatmak amacıyla yapılacağı ve hazırlıkların başladığı kaydedildi.

Güngördü: ‘Amaç, trafiği rahatlatmak’

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kentteki trafik sorununun, çok katlı binalara izin verilmesi ve nüfusun artmasıyla ciddi bir boyuta ulaştığını belirterek, trafiği rahatlamak ve yaşanan sorunları çözümlemek amacıyla hazırlanan Girne Trafik Master Planına göre yeni uygulamalara gidildiğini söyledi. Güngördü, kısa bir süre önce yolcu ve toplu taşıma araçlarının yaşadığı sorunları giderebilmek amacıyla Girne Halkevi’nin önünde Sivil Savunma Teşkilat Binası karşısında durak oluşturulduğunu hatırlatarak, bölgeye giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluğu giderebilmek için bazı yollarda tek yön uygulamasına gidildiğini kaydetti.
“Sürücüler trafik işaretlerine dikkatli olmalı”
Güngördü, toplu taşıma araçlarının, kent merkezinde durak olmamasından dolayı yıllar içinde belli noktalarda yolcu almayı alışkanlık haline getirdiğini, ancak bu alışkanlığın trafikte sıkıntı yarattığını ifade ederek, toplu taşıma araçlarının Sivil Savunma Teşkilatı Binası’nın karşısına yönlendirildiğini ve daha önce yolcu bekledikleri bölgelere trafik babaları yerleştirildiğini hatırlattı. Güngördü, dolmuş ve minibüs şoförlerinin kurallara uyması ve yolcuların da belirlenen noktalarda beklemeleri gerektiğine dikkat çekerek, sürücülerin tek yön olarak kullanılacak yollarda yeni konulan trafik işaretlerine dikkat etmeleri ve kurallara uyması çağrısında bulundu.

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ ÇOCUKLARA YENİ YIL PARTİSİ DÜZENLEDİ