Girne ve Çatalköy ’de Mart ayında, sanatseverler tiyatroya doyacak

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ve Haftasının  da yer aldığı Mart ayında, Girne ve Çatalköy Belediyelerinin geleneksel etkinliği olan ancak, pandemi nedeniyle, kesintiye uğrayan Tiyatro Günleri etkinliklerine, yeniden start veriliyor.

“Sahnede  ya da hayatta işte bütün mesele bu”  sloganıyla  gerçekleşecek  Çatalköy Belediyesi  Beşparmaklar Tiyatro Günleri, 4-31 Mart Tarihleri arasında  Erol Avgören Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

“Oyun ya da gerçek, işte bütün mesele bu”  sloganıyla gerçekleşecek Girne  Belediyesi  Tiyatro Günleri  etkinliği ise, 11-27 Mart tarihleri arasında Girne Belediyesi  Oda Tiyatrosunda yer alacak

Tiyatro Günleri kapsamında her iki beldede 2 salonda,  tiyatro severler  halk dansları  gösterisi ve15 oyunla buluşacak.

Çatalköy Belediye  Başkanı Mehmet Hulusioğlu, pandemi nedeniyle, 2 yıldır kültür sanat faaliyetlerinin yapılamadığını anımsatarak, kesintiye uğrayan kültür sanat yaşamına bir başlangıç yaratmak için, iki belediyenin güzel bir işbirliğine imza attığını vurguladı.

Her iki belediyede, tiyatro faaliyetlerinin  20 yılı aşkın süredir gönüllülük esası ve büyük özverilerle  yürütüldüğünü  anımsatan Hulusioğlu,  bu yıl  güzel  bir işbirliğiyle, 4-31 Mart tarihleri arasında,  5 ayrı tiyatro ekibi ve Çatalköy Belediyesi  Veteran Halk Dansları topluluğunun katılılımıyla  15 temsil ve  1 halk dansları gösterisinin sanatseverlerle buluşacağını kaydetti.

Belediyelerin asli görevlerinden birinin de, halka kültür sanat ve sosyal  aktiviteler sunmak olduğunu anımsatan Hulusioğlu, ülkede ekonomik koşullara rağmen, en ekonomik  ve pandemi açısından  güvenli şartlarda  bu görevi  yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

İki belediye  arasında, kültür  sanat ve  birçok farklı alanda  işbirliği ve ortak projeler olduğunu anımsatan Hulusioğlu, ülke ekonomik şartları, insan kaynakları ve diğer imkanlarının kısıtlı olduğu  bilinciyle, mevcut kaynakların  doğru kullanılması  gerektiğine inanan  2 belediye başkanı olarak, işbirliklerinin devam edeceğine vurgu yaptı.

Tiyatro Günlerinin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür eden Hulusioğlu, tüm vatandaşları etkinliklere davet etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 2 yıldır  pandemi nedeniyle kültür sanat etkinliklerine ara verildiğini ya da dijital platformda hayat bulduğunu  anımsatarak, pandemi kurallarının gevşetilmesiyle, Çatalköy Belediyesi işbirliğinde, Tiyatro Günleri etkinliğine yeniden hayat vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Avrasya Tiyatrolar Birliği projesi Kapsamında, “Şerefine İnsanoğlu” oyununun, Maltepe Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenmesi ve oyun yönetmenliğini ise, Girne ve Çatalköy Belediyeleri Sanat Yönetmeni Derman Atik’in üstlenmesinin gururunu yaşadıklarını da söyleyen Güngördü, Maltepe Belediye Tiyatrosunun, bu oyunu tiyatro günlerinde sahneleyeceğini dile getirdi.

Belediyeler arası işbirliğinin önemine vurgu yaparak, Girne ve Çatalköy Belediyelerinin imar planı gibi birçok önemli ortak projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Güngördü, Tiyatro Günlerinin hayat bulmasına katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.

Girne ve Çatalköy Belediyeleri Sanat Yönetmeni Derman Atik, sanatın birleştirici gücüne vurgu yaparak, Girne ve Çatalköy Belediyelerinin işbirliğinin diğer belediyelere de örnek olacağına inancını belirtti.

Güzelyurt ve Beyarmudu Belediyeleri’nin de organizasyona ortak olmak istediğini ancak bu yıl bunun mümkün olamadığını, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’ nın da bu organizasyonun gelecek yıl belediyelerin işbirliği içinde yapılması yönünde fikir belirttiğini söyleyen Atik, bu yıldan sonra Tiyatro Günleri etkinliğinin farklı belediyelerin ortak organizasyonu olarak hayat bulabileceğini ifade etti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin bir savaşa dönüşmesinin insanlık adına endişe verici olduğunu kaydeden Derman Atik, Tiyatro Günlerinde, savaşın olumsuzluklarını anlatan Şerefine İnsanoğlu adlı oyunu ve bir Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum Oyuncunun birlikte sahne aldığı “Godot’yu Beklerken” oyunuyla barışın önemine bir kez daha vurgu yapılacağını kaydetti.

Bursa’dan, Burçhan Göze’ nin yazdığı ve Girne Belediyesi 1’inci Müzikal ve Müzikli Oyun Yazma Yarışması birincisi olan “ Pygmalion Bir Demokrasi Müzikali” oyununun da Tiyatro Günleri kapsamında sahneleneceğini dile getiren Derman Atik, Tiyatro Günleri programı hakkında bilgi sundu.

Çatalköy Belediyesi Beşparmaklar Tiyatro Günleri’nin, 4-31 Mart, Girne belediyesi Tiyatro Günleri’nin ise, 11-27 Mart tarihleri arasında yer alacağını kaydeden Atik, 5 tiyatro, 1 halk dansları grubunun katılımıyla toplam 17 temsil ve “Kına Gecesi” konulu bir halk dansları gösterisinin, sanatseverlerle buluşacağını anlattı.

Pandemi kuralları gereği,  200 kişilik Çatalköy Erol Avgören Kültür Merkezi’nin 100kişi, 150 kişilik Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nun 70-80 kapasiteyle izleyici alacağını, izleyicilerden ise, salona girişte 24 saat içinde yapılmış PCR ya da Antijen sonucu isteneceğini kaydeden Atik, oyunları izlemek isteyen sanatseverlere biletlerini, verilecek telefon numaralarını arayarak önceden almaları çağrısında bulundu.

Girne belediyesi Tiyatro Günleri biletleri, Girne Belediyesi Yeni Hizmet binası Zeytin Masadan ya da oyun gecesi Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu girişinden, Çatalköy Belediyesi Beşparmaklar Tiyatro Günleri biletleri ise, Çatalköy Belediyesi ya da oyun gecesi Erol Avgören Kültür Merkezinden temin edilebileceği belirtildi.

Önceki Haber GİRNE’DE COVİD VE HİJYEN DENETİMLERİ