Girne merkezinde trafik sorununa çözüm getirilecek

Girne Belediye Çemberi-Ecevit Caddesi Çevre Düzenleme ve Elektrik Havai Hatları’nın yeraltına alınması için çalışma başlatıldı.

Girne Belediye Çemberi-Ecevit Caddesi Çevre Düzenleme ve Elektrik Havai Hatları’nın yeraltına alınması projesi kapsamında çalışmalar başladı. Proje, belediye çemberinin kuzeyindeki mevcut elektrik havai hatlarının yer altına alınması, çember çevresinde standartlara uygun trafik ile yaya güvenliğinin artırılması, trafikteki aksamalara çözüm üretme ve akışkanlığı artırmak için çevre düzenlemesini içeriyor.

Çalışmalar kapsamında; kazı dolgu işleri, elektrik borusu döşeme ve rögar yapımı, bordür parke sökme, bördür kaldırım yapma ve asfalt yama işleri yapılacak. Çalışmalar ihaleyi kazanan yüklenici firma Canilkan İnşaat LTD tarafından yürütülecek ve 30 gün sürecek olan proje, KDV hariç 76 bin TL’ye tamamlanacak.

Güngördü: Elektrik hatları yeraltına alınacak

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kentte artan trafiği rahatlatma ve yaşanan sorunları çözme amacıyla hazırlana Girne Ulaşım Trafik Master Planı kapsamında kent içindeki trafiği düzenlemek için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Nidai Güngördü, Colony Otel’in güneyinde ve Girne Halkevi önünde toplu taşıma araçları için durak oluşturulmasıyla gerek toplu taşıma araçlarının karşılaştığı sorunların gerekse kent merkezinde toplu taşıma araçlarının yarattığı sıkıntının azaldığını anımsattı. Güngördü, daha önce elektrik hatlarının yeraltına alınması ve yapılan düzenlemenin ardından bölgede trafikteki aksamalara çözüm üretme ve akışkanlığı artırmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Güngördü proje kapsamında, bölgede büyük sıkıntıya neden olan elektrik havai hatlarının yer altına alınacağını ve görüntü kirliliğinin ortadan kalkacağını ayrıca çember çevresinde standartlara uygun trafik ile yaya güvenliğinin artırılacağını kaydetti.

Önceki Haber Güngördü: İşbirliğinden memnuniyet duyarız