GİRNE BELEDİYESİ’NDEN YARINKİ KAR-İŞ EYLEMİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’de Kar-İş tarafından yarın (22 Haziran 2016) gerçekleştirilmesi planlanan eylemle ilgili açıklamada bulundu. Güngördü’nün açıklaması şöyle:
“Girne’deki yoğun trafik sorununa çözüm bulunması amacıyla Belediye Meclis kararı ile başlatılan ve yürürlüğe giren Trafik Ulaşım Planı çerçevesinde kent içi trafiğini düzenlemek amacıyla çeşitli uygulamalar yapılmaktadır.
Bu düzenlemeler yapılırken, çeşitli defalar trafik komisyonunda meslek örgütleriyle ve polisteki trafik yetkilileriyle toplantılar yapılmıştır. İlk önce deneme amaçlı başlatılan uygulamalar daha sonra kesinleştirilmiştir. Özellikle Ecevit Caddesi’ni kullanan minibüs ve dolmuşçuların yarattığı sorunlar Girne halkının da tepkisine neden olmaktaydı.
Kamu taşımacılığı yapan araç sahipleri ve araç kullanıcıları da bu sürece dahil olmuş, belediyemize yapılan uygulamaları desteklediklerini belirten yazılı belge sunmuşlardır.
Bu süreçte gerek Kar-İş gerekse işletme sahipleriyle ayrı ayrı görüşmeler devam etmiş konu trafik komisyonunda pek çok kez gündeme gelmiş ve tartışılmıştır.
Sonuçta bir ara çözüm olarak dolmuş ve minibüslerin Girne Halk Evi Binası yanına alınmalarına karar verilmiştir. Bir kısım araç sürücüsü ve esnaf bu karara uyarken bir kısmı uymamış ve Ecevit Caddesi ile belediye çemberi önünde çeşitli kural ihlalleri yapmışlar ve trafik işaret ve levhalarını dikkate almamışlardır. Trafik Ulaşım Planı’nda da belirtildiği gibi esas hedefimiz TERMİNALİ aktif hale getirmek ve dolmuşlardaki izin makamının belirlediği sefer kalkış ve bitiş yerinin terminal merkezi olmasını sağlamaktır.
“Amacımız Kar-İş ve Kar-İş üyelerini karşımıza almak değildir”
Belediye yönetiminin amacı Kar-İş ve Kar-iş üyelerini karşısına almak değil aksine Girne’deki trafik düzenlemelerinde her zaman olduğu gibi tüm paydaşların katılımıyla ulaşımı rahatlatmak ve belirlenen kuralları uygulanabilir kılmaktır.
Bu nedenle Kar-İş yönetimi ile polisteki trafik yetkilileriyle bugün (21 Haziran 2016 salı) ayrı ayrı görüşülmüştür. Kar-İş’in somut talepleri belediyemize resmi olarak 20 Haziran günü iletilmiştir. Bu konuda değerlendirmelerimiz devam etmekte olup 24 Haziran Cuma günü Kar-İş’e yeni bir görüşme çağrısı yapılmıştır.
Bu nedenle tek amacımızın trafikteki ulaşım sorununu Kar-İş ve diğer paydaşlarla birlikte en iyi şekilde çözmek olduğunu bir kez daha belirtir, eylemin demokratik bir hak olduğu düşüncesiyle Kar-İş’in bu kararına saygı duyduğumuzu iletiriz. Ancak Kar-İş’in 22 Haziran’da yapmayı düşündükleri eylem nedeniyle trafikte doğacak sıkıntıların sorumluluğunun bilincinde olmalarını ve sağ duyulu bir şekilde bu eylemi yeniden değerlendirmelerini talep ederiz.
GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Önceki Haber Amfi Tiyatroda Rock Konseri