GİRNE BELEDİYESİ “YAZ TATİLİ ÇOCUK VE GENÇLİK ATÖLYELERİ” DEVAM EDİYOR

ÇOCUK YOGASI VE SERAMİK ATÖLYESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Girne Belediyesi’nin, çocuk ve gençlerin yaz tatillerini daha eğlenceli ve dolu dolu geçirmeleri için hazırladığı, “Yaz Tatili Çocuk ve Gençlik Atölyeleri” bugün (24 Temmuz 2018 Salı) Zeytinlik Köy Evi’nde Seramik Atölyesi ve Karaoğlanoğlu (Antis) Belediye Plajı’nda Çocuk Yogası ile devam etti.
Eğitmen Ayşe Öztoprak öncülüğünde yaptırılan çocuk yogasında çocuklar, duruşlar ve nefes alma teknikleri konusunda bilgi aldılar.
Kültür Dairesi çalışanlarından sanatçı Bedia Kale’nin eğitmenliğini yaptığı Seramik Atölyesi’ne de ilgi yoğun oldu. Burada da çocuklar bir birinden yaratıcı şekiller ortaya çıkararak çamurla oynamanın keyfine vardılar.
Etkinlikte konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, çocukların yaz tatillerinde sanat ve sporla ilgilenmelerini, aynı zamanda sosyalleşmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyleyerek, sanatla ve sporla uğraşan çocuk ve gençlerin ülkelerine faydalı ve başarılı bireyler olacaklarına inancını belirtti. Güngördü, “Spor ve sanatla uğraşan çocukların ileride kötü alışkanlıklardan uzak duracağına, doğayı seveceğine, hayvanı seveceğine inanıyoruz” dedi. Güngördü, etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederken, aynı zamanda çocuklar ve ailelerine de katılımları için teşekkür etti.

YARIN DANS ATÖLYESİ

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada kayıt ve bilgi için 0533 889 15 15 numaralı telefonun aranabileceği belirtildi. Etkinlikler yarın (25 Temmuz Çarşamba) Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek Dans Atölyesiyle devam edecek.

Program şöyle:

Dans Atölyesi (10-15 yaş)
25 Temmuz Çarşamba- 27 Temmuz Cuma 1 Ağustos Çarşamba- 3 Ağustos Cuma– Yer: Girne Belediyesi Sanat Galerisi 10:00-11:00

Mandala Atölyesi (12-17 yaş)
31 Temmuz Salı- 10 Ağustos Cuma- Yer: Karaoğlanoğlu Halk Plajı (Antis) 10:00-12:00

Çocuk Yogası ( 4-12 yaş)
31 Temmuz Salı- 7 Ağustos Salı- Yer: Karaoğlanoğlu Halk Plajı (Antis) Saat: 10:00-11:00

Spor Atölyesi (6-12 yaş)
2 Ağustos Perşembe- 9 Ağustos Perşembe –Yer: Karaoğlanoğlu Halk Plajı (Antis) Saat: 10:00-11:00

Plaj Turnuvası (6-12 yaş)
14 Ağustos Salı – Yer: Kervansaray Halk Plajı Saat: 9:00-12:00

Önceki Haber Girne Belediyesi asbaşkanı Hakan Onurlu oldu