GİRNE BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ TOPLULUĞU 50’İNCİ KONSERİNİ VERDİ

Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, 1 Kasım 2016 Salı akşamı 50’inci konserini verdi. Topluluk, 11 bestecinin 14 makamda ürettiği 22 şarkı ile müzikseverlere güzel bir akşam yaşattı.

Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu 50’inci konserini1 Kasım 2016 Salı akşamı Girne Amerikan Üniversitesi, Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde verdi.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, 19 yıldır çalışmalarını Şef İhsan Gürel yönetiminde sürdüren topluluk 11 bestecinin 14 makamda ürettiği 22 şarkı ile dinleyici karşısına geçti. Sunuculuğunu Hüseyin Kanatlı’nın üstlendiği konserde çeşitli bestecilerin yanında Erol Sayan bestelerine yer verildiği ifade edildi.

“KÜLTÜR SANAT ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYORUZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun bugüne kadar değerli çalışmalar yaptığını ve 50’inci konserlerini vermelerinin gurur verici olduğunu söyleyerek topluluğu ve Şef İhsan Gürel’i tebrik ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Güngördü, kültür ve sanat çalışmalarına önem verdiklerine, köylerde yaşayanlarla kentlerde yaşayanların farkının kültür ve sanat çalışmaları olduğuna dikkat çekti. Güngördü, bu yıl hem kentte hem de ülkede ilk kez Uluslararası Heykel Sempozyumu düzenlendiklerini, yaz aylarında 20’ye yakın etkinlikle, Girne Kültür Sanat Günleri’nin düzenlediklerini ve her bölgede yapılan festivallerle de bölgede her kesime kültür sanat anlamında hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Gece plaket ve çiçek takdimiyle son buldu.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ’NİN EL ATTIĞI YIKIK KULE ÇALIŞMALARINDA İKİNCİ ETABA BAŞLANIYOR