Girne Belediyesi tarafından “Kadrajımdan Girne” isimli 1. Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergi Açılışı Gerçekleşti

Girne Belediyesi tarafından, bu yıl birincisi düzenlenen “Kadrajımdan Girne” isimli 1. Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergi Açılışı dün akşam Girne Belediyesi Sanat Galerisinde Gerçekleşti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ödül töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden beri kültür ve sanat alanında çok önemli işlere imza attıklarını ve bu bilinçle hareket ettiklerini dile getirdi.

Girne belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptığı açılış konuşmasının ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sanatın ve kültürün gelişmesini istersek, mutlaka onun altyapısını da birlikte hazırlamamız gerektiğine inanıyorum

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ödül töreninde yaptığı konuşmada; “İçinde bulunduğumuz bu binadan başlamak üzere kente eski bir trafo binasını, Sanat Galerisi olarak kazandırdık, bu bizim için çok önemliydi çünkü şehirde otel salonlarından başka sergi yapılacak kamusal bir alan yoktu. Bütün söyleşileri, sohbet günlerini ve diğer etkinlikleri uygun olmayan mekanlarda yapmak zorunda kalıyorduk.

Dolayısıyla sanatın ve kültürün gelişmesini istersek mutlaka onun altyapısını da birlikte hazırlamamız gerektiğine inandığımız için bu binaya öncelik vererek burasını güzel bir sanat galerisi haline dönüştürdük” dedi.

Güngördü, “Katkı koyan herkese, jüri üyelerine teşekkür ederim. İnanıyorum ki sanatın birleştirici gücü hepimizi yan yana getirdi ve getirmeye devam edecek.  Sanat demek sevgi demektir hoşgörü demektir ve tabii ki en nihayetinde gelecek nesillere Barış kültürünü aşılama demektir. Bu da bizim için çok önemlidir buna çok önem veriyoruz sevginin hoşgörünün ve Barış’ın olmadığı yerde mutlu olmamız mümkün değildir aynı zamanda unutmadan şunu da söyleyeyim sanatçı olarak da üretime katkıda bulunmanız üretmeniz, bizim için ayrıca değerlidir diye düşünüyorum tekrardan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma eserlerinden oluşan kitap, ödül törenine gelen herkese dağıtıldı.

Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazananlar:

1.’lik Ödülü (5.000 TL) Kazanan Eser (4143449 rumuzuyla Osman KARTAL)Girne Limanı

2.’lik Ödülü ( 3.000TL ) Kazanan Eser  (1905055 rumuzuyla Mehmet GÖKYİĞİT) Harbour at Night

3.’lük Ödülü  (2.000 TL) Kazanan Eser ( 1076319 rumuzuyla Tevfik ULUAL ) Liman Girişi

Mansiyonlar:

1 Ulaş SÖNMEZ   Bellapais ’in Kuşları

2  Batuhan ORUÇ  Sakinlik

3  Osman KARTAL Kedi

Ayrıca; Jüri Üyeleri tarafından 42 adet fotoğraf sergilenmeye değer görülmüştür.

Sergi 8 Temmuz tarihine kadar gezilebilir.

Önceki Haber GÜNGÖRDÜ, ÇARŞAMBA PAZARI ESNAFIYLA BAYRAMLAŞTI