GİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ATÖLYESİ KURSLARI SÜRÜYOR

TAKI TASARIM VE EL İŞİ KURSLARINA EV HANIMLARINDAN YOĞUN İLGİ

***Girne Belediyesi tarafından düzenlenen 2016-2017 dönemi kültür-sanat atölyesi kursları sürüyor. Emekli kadınlar ve ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği takı tasarım ve elişi atölyesinde kadınlar boş vakitlerini bir birinden yaratıcı işler üreterek geçiriyorlar.

Girne Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde 2016-2017 dönemi kültür sanat atölyesi kursları sürüyor.
Çelen Özkaynak yönetiminde, el işleri, ipek kozası ve takı tasarım atölyesinde kursiyerler çalışmalardan memnun.
Girne Kültür Sanat Merkezi’nde süren elişi ve takı tasarım atölyesine emekli kadınlar ve ev kadınları büyük ilgi gösteriyor. 40’ın üzerinde kursiyer, haftanın üç günü takı tasarım, güneş danteli, Lapta nakışı, bargello, goldwork, suzini, punch, crewel, Maraş işi, Brezilya nakışı, black work, boncuk nakışı, çin iğnesi, stump work, keçe, portre nakışı, dantel anglez, süryani gibi eğitimler alıyorlar.
Emekliler, ev hanımları ve yabancı kadınların kurslara yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Eğitmen Çelen Özkaynak, kursların dolu olduğunu, ancak kayıt yapmak isteyenlerin kayıtlarının tutularak yer açıldığında kursa çağrıldıklarını söyledi. Özkaynak, yapılan bu işlerin Mart ayının ikinci yarısında sergileneceğine dikkat çekti.
Ülkede daha fazla ithal ürünlere talep olmasından yakınan Özkaynak, emeğin hak ettiği değeri bulmadığını emek verilerek üretilen işlerin satışını gerçekleştirmede zorlandıklarını söyledi.

Güngördü: “Bizleri gururlandırıyorlar”

Çalışmaları esnasında kültür sanat atölyesindeki kursiyerleri ziyaret eden Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, boş vakitlerini değerlendirerek, yaşamdan kopmadan, bu tür faydalı ve verimli işler ortaya çıkardıkları için kursiyerleri tebrik etti. Güngördü, “Kadınlarımızın becerileri ve sundukları güzellikler bizleri her zaman gururlandırıyor. Sizler bu kente değer katıyor, gelecek nesillere örnek oluyorsunuz” diyerek, Girne Belediyesi’nin her zaman üretenleri ve ülkenin kültür ve sanatına emek koyanları desteklemeye devam edeceğini ifade etti.
Kursiyerler ne dedi?

Ümran Giritli (62): Kamu görevinden emekliyim. Boş vakitlerimi doldurmak için geldim. İlk başlarda sıkılacağımı düşünmüştüm. Ancak, tahmin ettiğim gibi olmadı. 4 yıldır bu kursa katılıyorum ve çok güzel şeyler öğreniyoruz. Vazgeçmeyi de düşünmüyorum. Burada yaptığımız işleri sevdiklerimize hediye ediyoruz. Bu da bizleri çok mutlu ediyor.

Safiye Ceyhun (67): Girne Belediyesi’nin düzenlediği bu kurslara 4 yıldır geliyorum. Buraya gelmekten de çok mutluyum. Burada çok güzel işler yapıyoruz. Bütün hanımlara bu tür kurslara katılmalarını tavsiye ederim.

Sevda Gürtan (67): Bu kursta geçirdiğimiz saatler çok dinlendirici ve bizlere mutluluk veriyor. Hocamız Çelen Özkaynak’tan çok güzel işler öğreniyoruz ve uyum içerisindeyiz. Bilhassa emekliler için güzel bir aktivite. 4 yıldır kursa devam ediyorum ve çok memnunum.

Yaşar Oktunç: Ben de 4 yıldır bu kurslara geliyorum. Özellikle evde oturan kadınlar için çok iyi bir uğraş. Ben ev hanımıyım ve zamanımı burada yeni şeyler öğrenerek geçiriyorum. Yaptığımız bu işlerin hak ettiği değeri görmemesi ve alıcısının olmaması üzücü. Ancak ben burada olmaktan çok mutluyum.

Meltem Çelikeri (48): Girne Belediyesi’nin düzenlediği bu kurslara 5 yıldır geliyorum. Haftanın üç günü her bölüme katılıyorum. Çok faydalı. Bilmediğimiz birçok işi öğreniyoruz. Takılar, nakışlar öğreniyoruz. Kadınlar, evde oturacaklarına buraya gelerek birçok şey öğrenebilirler. Çalışan biri gibi, işe gider gibi buraya gelmeyi iple çekiyorum.

Pembe Serger (58): Ben 3 yıldır bu kursa geliyorum. Emekli memurum. Haftanın iki günü kursa geliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Burada vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum. Arkadaşlarımız ve hocamızla uyum içerisindeyiz.

Seher Lalehan (44): Ev hanımıyım. 3 yıldır bu kurslara devam ediyorum. Takı ve nakış kursuna geliyorum. Yeni yeni şeyler öğreniyoruz. Boş zamanlarımı değerlendiriyorum. Arkadaşlarımızla ve hocamızla güzel zaman geçiriyoruz.

Alev Özcem (56): Emekli memurum. Girne Belediyesi’nin düzenlediği bu kurslara 2 yıldır geliyorum. Burada hem stres atıyor hem de yeni şeyler öğreniyoruz. Boş zamanımızı üreterek dolduruyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur. Tüm kadınlar boş zamanlarını bu tür kurslara giderek değerlendirebilirler.

Başak Akün (30): Ben yalnızca takı tasarım kursuna geliyorum. Burada çok güzel şeyler öğreniyoruz. Çok memnunum. Ürettiğim takıları Zeytin Festivali’nde satıyorum. Girne Belediyesi’ne düzenlediği bu kurslar için teşekkür ederim.

Lesia Erbash (32): Girne Belediyesi’nin düzenlediği bu kursa 6 aydır geliyorum. Burada çok fazla ilginç fikir var. Ben Ukraynalıyım. Çok yaratıcı insanlar ve çok yaratıcı işler öğreniyorum. Yeni teknikler öğreniyorum.

Önceki Haber Girne Belediyesi şiir ve müzik dinletisi düzenleyecek