Girne Belediye Başkanı Güngördü, Konya’da önemli görüşmeler gerçekleştirdi

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 13-16 Haziran 2021 tarihleri arasında K. T. Belediyeler Birliği Heyeti ile Konya’da temaslarda bulundu.

K. T. Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında ekonomik, sosyal ve kültürel alanda iş birliğini artırmak amacıyla imzalanan iş birliği protokolü kapsamındaki ziyaret Konya Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine gerçekleştirildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye, Girne Belediyesi Müdür Muavini Hüseyin Köle de eşlik etti. Güngördü, bir araya geldiği Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile de ayrı ayrı bir araya geldi.

“Girne Belediyesi özelinde iş birliğinin geliştirilmesi için çalışacağız”

Konya temaslarını değerlendiren Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, çok önemli temaslar gerçekleştirdiklerini, bir araya geldikleri ilçe belediyeleri ile de Girne Belediyesi özelinde işbirliğinin geliştirilmesi konusunda istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Güngördü ayrıca, katıldıkları ve uzmanların Çevre, Sıfır Atık, Tarımsal Hizmet Çalışmaları, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Gençlik Projeleri ve Ulaşım gibi konularda sunumlarının yer aldığı İstişare ve Tecrübe Paylaşımı Programı’nın da çok faydalı geçtiğini ifade etti.

Güngördü, K. T. Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol neticesinde sürdürülen çalışmaların önemli olduğunu, arzularının Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki belediyeler arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilerek, hem tecrübe hem de işbirliği noktasında daha ileriye götürülmesi olduğunu kaydetti.

Önceki Haber “MÜZİSYENLER” HEYKELİ OSMAN ÖREK CADDESİ’NDE