Girne Batı Çevre yolu temizleniyor

Girne Belediyesi tarafından Alsancak ile Girne arasındaki batı çevre yolunda otlar temizlenirken, ağaçlar budanıyor, yol kenarları süpürülüp, atıklar toplanıyor.

Girne Belediyesi, Karayolları Dairesi sorumluluğunda olan ancak imkansızlıklar nedeniyle temizliği yapılamayan Alsancak ile Girne arasındaki batı çevre yolunda temizlik çalışması yapıyor. Çalışmalar kapsamında, yolu ikiye ayıran orta refüj içerisindeki otlar temizlenirken, ağaçlar budanıyor, yol kenarları süpürülüp, atıklar toplanıyor.

Güngördü: Kirletmeme alışkanlığı kazandırılmalı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Karayolları sorumluluğunda olan anayollarda, oto korkuluk araları ve yol kenarlarındaki otlarla ağaçların büyümesinden dolayı sürücülerin görüşlerinin engellendiğini, aynı zamanda görsel bir kirlilik yaşandığını ifade etti. Nidai Güngördü, yol kenarlarına ve refüj içlerine araçlardan atılan çöplere de işaret ederek, bu konuda önemli olanın kirliliği temizlemek değil, kirletmemeyi öğretmek olduğunu ve yurttaşların çevreyi kirletmeme alışkanlığını edinmesi gerektiğini kaydetti. Güngördü, sürücülerin belediye çalışanlarına karşı duyarlı ve dikkatli olmasını istedi.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ “YAZ TATİLİ ÇOCUK VE GENÇLİK ATÖLYELERİ” DEVAM EDİYOR