GİRNE AÇIK PAZAR’IN AĞUSTOS’TA HİZMETE GİRMESİ BEKLENIYOR

11751789_1252302128132695_7912388286443195925_n

Girne Belediyesi’nin mevcut pazar alanının ikinci etap projesi olan “Girne Açık Pazar Alanı Çatı Örtüsü ve Strüktür Projesi’nde” çalışmalar devam ediyor.
Girne Otobüs Terminali ile Barış Parkı yanında Çarşamba günleri kurulan Girne Açık Pazar Alanı’nda çalışmalar tamamlandığında 200 stant kapasiteli bir pazar alanı yaratılacak.
Üzeri kapatılacak olan çelik yapı, Çarşamba günleri pazar alanı, diğer günlerde ise yaklaşık 100 araçlık otopark şeklinde kullanılacak. Çalışmalar sonucunda bölgeye toplamda 300 araçlık araba park yeri kazandırılacak. Üzeri kapalı pazar alanı çeşitli etkinliklerde de kullanılabilecek.

Güngördü: Girne’ye çağdaş bir açık pazar alanı kazandırılacak
Girne Açık (Çarşamba) Pazarı ile ilgili konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, göreve gelmeden önce birinci etabı başlatılan ancak ikinci etap işleri için projesi hazır olmayan açık pazardaki işlerin, öncelikle projesinin tamamlanmasının bir süreç aldığını, daha sonra ise müteahhitlerin boykotu nedeniyle bu sürecin uzadığını söyledi.
Güngördü, Girne’ye çağdaş bir açık pazar alanı kazandırmayı hedeflediklerini ifade ederek, bölge halkına ve esnafa gösterdiği anlayıştan dolayı teşekkür etti ve pazarın Ağustos ayında hizmete girmesinin beklendiğini kaydetti.
Güngördü, üzeri kapalı olacak pazar alanının çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapabileceğini sözlerine ekledi.

Önceki Haber “KANLI DÜĞÜN” 14 TEMMUZ’DA GİRNE’DE!