DİKKAT/ATTENTION! Emlak vergisi İlk taksit son ödeme tarihi 30 Nisan'dır | First installment payment deadline for property tax is APRIL 30.

‘Gençlik Meclisi’ ilk toplantısını gerçekleştirdi

Girne’de örgütlü partiler, sivil toplum örgütleri, gençlik oluşumları ve temsilcilerinin katılım gösterdiği ilk toplantı yapıldı.

‘Gençlik Meclisi’ ilk toplantısını gerçekleştirdi

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul gençlerle buluştu. ‘Gençlik Meclisi’ adı altında ilki gerçekleştirilen toplantıya yoğun ilgi sağlandı. Girne’de örgütlü partiler, sivil toplum örgütleri, gençlik oluşumları ve temsilcilerinin katılım gösterdiği ‘Gençlik Meclisi’ Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Girne’de gençlerin Girne Belediyesi’nden beklentilerinin masaya yatırıldığı toplantıda, Girne Kenti için yapılacak çalışmalarda ortak adım atılması yönünde fikir birliği sağlandı. Öte yandan düzenli olarak devam edecek ‘Gençlik Meclisi’ toplantılarının ikincisi 4 Mayıs Perşembe saat 18:00’de, Gençlik Komisyonları oluşturulması gündemi ile yapılacak ve tüm gençlere açık olacak.

ŞENKUL: “GENÇLERİN DE DAHİL OLDUĞU BİR YÖNETİM ANLAYIŞI”

Sözlerine gerçekleştirilen toplantı ve katılım yoğunluğu ile ilgili duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne Kenti ile ilgili atılacak her adımda gençlerin de söz hakkı sahibi olmasının önemine işaret etti. İleride yapılacak toplantıların daha da geniş katılımla ve çok çeşitli misyonların dahil olduğu bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefinde olduklarını sözlerine ekleyen Şenkul, bu sayede ortaya konulacak fikirlerin geliştirilerek hayata geçirilmesinin önünü açmak isteğinde olduğuna vurgu yaptı. ‘Gençlik Meclisi’ toplantılarının hedefine ulaşması ile birlikte belediye çatısı altında daha katılımcı ve işlevsel yapılar kurulmasını istediğini dile getiren Şenkul, bu yapıların belediye meclis toplantılarına dahil edilerek etken olmasını istediğini belirtti.

Gençlerin fikirlerinin Girne’de uygulanabilmesi için 2023 yılı bütçesinden, bu toplantılardan çıkacak bir projeye kaynak ayrıldığını açıklayan Şenkul, Antis bölgesi ve diğer belirlenmiş bazı bölgelerde devam eden çalışmaların ve inşaatların gençlerin daha uygun ve çeşitli olanaklara ulaşmasını sağlayacak şekilde planlandığını belirtti.

Önceki Haber KKTC sporcularına Arçelik Özel Ödülleri