ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Girne Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Nedeniyle Çocuk Meclisi Ve 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi Öğrencileriyle “Kuş Yuvası Boyama Etkinliği” Düzenledi

Kısıtlı sayıda katılımcıyla, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bugün (11 Mayıs 2021 Salı) Ramadan Cemil Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, belediye ahşap atölyesinde hazırlanan kuş yuvalarını boyayan çocuk ve gençler keyifli saatler geçirdi. Etkinliğin sonunda rengarenk boyanan kuş yuvaları belediye bahçesindeki ağaçlara asıldı.

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşamda kendilerine yer bulmasının önemine işaret ederek, düzenlenen bu gibi etkinliklerin hem farkındalık yarattığını hem de çocuk ve gençlerin kaynaşmasını sağladığını söyledi. Dün gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğinin ardından kuş yuvası boyama etkinliğinin düzenlenmesinin doğa sevgisini aşılamak için de vesile olduğunu ifade eden Güngördü, “Bir yıl önce Sosyal İşler Şubesine bağlı olarak faaliyete koyduğumuz Engelli Birimimizle, tüm engelleri kaldırıp, tüm özel gereksinimli bireylere destek olmak hedefindeyiz. Özgürlüğe Kanat Çırp sloganıyla düzenlenen bu etkinlik de, insan ve doğa sevgisi için mesaj vermektedir. Katılan çocuklar ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Önceki Haber Denkay Başel’in Adı Engelsiz Doğal Yaşam Parkında Yaşatılacak