DOÇ. DR. İLKSOY ASLIM “ABD DIŞ POLİTİKASINDA KIBRIS AÇMAZI” ADLI KİTABINI GÜNGÖRDÜ’YE TAKDİM ETTİ

Akademisyen Yrd. Doç. Dr. İlksoy Aslım, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü ziyaret ederek “ABD Dış Politikasında Kıbrıs Açmazı” adlı kitabını takdim etti.

Kitap hakkında Güngördü ‘ye bilgi veren Aslım, Khora Yayınlarından basılan ve ABD arşiv ve belgelerine dayandırılan kitabın Türkiye ve Kıbrıs’ta satışa çıktığını kaydetti. Aslım, gençlik yıllarından itibaren politikayla ilgilendiğini ve kitabın, Kıbrıs konusunda edindiği bilgi ve birikimleri çerçevesinde araştırmalara dayandığını söyledi.

GÜNGÖRDÜ: ÜLKE SİYASİ TARİHİ ADINA ÖNEMLİ BİR KAYNAK

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, tanışıklığı Limasol’a dayanan, çocukluk ve gençlik yıllarından dostu İlksoy Aslım’ı konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kitabı hakkında bilgi aldı. Güngördü, yapılan araştırmaların ülke siyasi tarihi için ve gelecek nesillere kalıcı kaynak bırakmak adına önemine işaret etti. Bu günlerde Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın yarattığı yıkıma da dikkat çeken Güngördü, adada barış ve uzlaşıdan yana olunmasının önemini belirtti. Kendisine takdim edilen imzalı kitap için de İlksoy Aslım’a teşekkür eden Güngördü, başarılarının devamını diledi. Görüşmenin sonunda Mart ayı içerisinde Girne’de kitabın tanıtım ve imza günü düzenlenmesine kararlaştırıldı.

Yrd. Doç. Dr. İlksoy Aslım Kimdir?

1959 Lefkoşa doğumlu İlksoy Aslım, lise eğitimini Güzelyurt’ta tamamladıktan sonra eğitimine Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Fakültesi’nde devam etti. Siyasi nedenlerden dolayı buradaki eğitimini yarım bırakmak zorunda kalan Aslım, 1998 yılında yeniden eğitim yaşamına devam etme kararı alarak lisans ve yüksek lisansını Yakın Doğu Üniversitesi’nde yaptı. Doktora eğitimini ise Finlandiya Oulu Üniversitesi’nde gerçekleştiren Aslım, ülkenin çeşitli üniversitelerinde akademisyenlik görevinde bulundu. Şu anda Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalışıyor.

Önceki Haber SOSYAL YAŞAM MERKEZİ’NİN BAHAR DÖNEMİ ÜÇ AYLIK KURS VE ATÖLYE PROGRAMI İÇİN KAYIT ALINMAYA BAŞLANDI