Diş çürüğü insanların kaderi değildir etkinliği tamamlandı

Girne Belediyesi ve  Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi işbirliğinde 3 gün süreyle ağız ve diş taraması  ile eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Girne Belediyesi ve  Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi işbirliğinde 0-15 yaş arası çocuklar için 3 gün süreyle Ağız ve Diş Tarama ile eğitim çalışması yapıldı. Diş çürüğü insanların kaderi değildir sloganıyla düzenlenen etkinlikler, Girne, Zeytinlik ve Ozanköy’de gerçekleşti. Yaklaşık 200 çocuğun katıldığı etkinliklerde, ağız ve dişleri taranan coçuklara dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği anlatıldı. Taramanın ardından Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serap Çetiner tarafından ailelere diş sağlığı hakkında eğitim ve bilgilendirici kitapçık verildi.

Güngördü: Sağlıkta eğitim ve farkındalık önemli

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlıklı bireyler yetiştirmek için eğitim ve farkındalığın önemine dikkat çekerek, yerel yönetimlerin sağlık konusunda yapılacak etkinliklere destek çıkıp katkı koyması gerektiğini vurguladı. Nidai Güngördü, kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğunu anlatarak, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serap Çetiner ile Dt Ferdiye Küçük’e katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Çetiner: Diş çürüğü önlenebilir

Prof. Dr. Serap Çetiner, çürüksüz bir toplum yaratmak için çocukların ağız ve diş taraması ile eğitilmesinden başlanması gerektiğini söyledi. Serap Çetiner, yapılacak periyodik kontroller, koruyucu uygulamalar ve düzgün beslenmeyle diş çürüğünün önlenebileceğini ifade etti. Çetiner, Dünya Sağlık Örgütüne göre diş çürüğü hastalığının insan sağlığını tehdit eden en önemli hastalıkların başında geldiğini belirterek, üniversiteler, hastaneler, sivil toplum örgütleri, merkezi ve yerel yönetimlerin bu sorunu çözmek için işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. Girne Belediyesinin kendilerine destek vermelerinden dolayı son derece mutlu olduklarını anlatan Çetiner, ebeveyn eğitim programlarına devam etmek istediklerini kaydetti.

Önceki Haber Girne’de ağız ve diş taraması yapılmaya başlandı