Denktaş Büstü ve Girne Caddesi açılışı yapıldı

Yalova’da yenilenen Girne’nin adını taşıyan cadde ile cadde üzerine konulan kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstü düzenlenen törenle açıldı.

1. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve belediye meclis üyesi Fırat Güçlüsoy, Yalova Belediyesi tarafından yenilenen Girne Caddesi ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstünün açılış törenine katıldı. Heyet ayrıca Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyaret etti.

Salman: Çift mutluluk yaşıyorum

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman törende yaptığı konuşmada, Yalova için önemli bir değer olan KKTC’nin kurucu cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstünün yerleştirildiği kardeş şehir Girne’nin adını taşıyan caddede yapılan kaldırım ve çevre düzenlemesinin tamamlandığını söyledi. Vefa Salman, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün katılımıyla cadde ve büst açılışının yapılmasının mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Güngördü: Kardeş şehirler önemli işler yapıyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise konuşmasında, Yalova’da Girne Caddesinin olması ve Denktaş’ın büstünün yer almasının kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Nidai Güngördü, Yalova ile kardeş şehir olunmasının 3. yılına girildiğini belirterek, başkan Vefa Salman ile birlikte şehirlerin yakınlaşmasından önemli adımlar attıklarını ifade etti. Güngördü, Girne’de Yalova adını taşıyan bir park yapmak istediklerini kaydetti.

Eroğlu: Onur duydum

Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Kıbrıs Türk tarihi ve Türk dünyası tarihine ismini altın harflerle yazdıran Denktaş’ın büstünün yerleştirilmesinden dolayı onurlandığını ifade etti. Derviş Eroğlu, Yalova’da Denktaş’a ve Girne’ye gösterilen sevgi ve saygının önemine dikkat çekerek, Girne’de yapılmak istenen Yalova parkı nedeniyle de son derece mutlu olduğunu kaydetti.

Önceki Haber Girne’de asfaltlama çalışmaları sürüyor