DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ GÜNGÖRDÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

13458537_1463012853728287_3999739512897578512_o“GÖREVE GELİR GELMEZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ’NİN İSİMLERİNİ GİRNE’DE YAŞATMAYA BAŞLADIK”

“BU BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”

Demokrasi Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Eraslan ve yönetim kurulu üyeleri Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü ziyaret etti.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Dernek Başkanı Burhan Eraslan, derneklerinin çalışmaları hakkında Güngördü’ye bilgi vererek, barış için verilen mücadelede hayatını kaybeden Demokrasi Şehitleri’nin isimlerinin yaşatılması konusunda Güngördü’den destek istedi.

“Demokrasi Şehitlerinin isimlerini sokaklara verdik”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “1974’ten sonra yaşananları herkes biliyor. 80-82 yıllarına kadar öğrenci hareketi içerisinde olanların nasıl şartlarda eğitim gördüğü, kimi mezun olurken kiminin de tabutla bu ülkeye geldiğinin herkes farkındadır” dedi.
Güngördü, Demokrasi Şehitleri’nin anılarını yaşatmanın sorumluluklarında olduğunu ifade ederek, göreve gelir gelmez Demokrasi Şehitleri’nin isimlerini sokaklara vermeye başladıklarını söyledi. Belediye İdaresinin önerisiyle 6 Temmuz 2015 tarihinde yapılan Girne Belediye meclis toplantısında alınan kararla Fazıl Önder ismiyle birlikte, sendikacı Ahmet Yahya ve Demokrasi Şehitleri Özer Elmas, Mustafa Ertan ve Mehmet Ömer’in isimlerinin de uygun sokaklara verildiğini belirten Güngördü, Demokrasi Şehitlerinden diğer isimlerin de gündemlerinde olduğunu sıra ile değerlendirileceğini kaydetti.
Güngördü, Demokrasi Şehitleri anısına, Lefkoşa veya Gönyeli’de anıt, meydan veya park düzenlemesi yapılmasıyla ilgili projenin de hayata geçirilmesi halinde imkanları çerçevesinde katkı yapma sözü verdi.
GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Önceki Haber TİYATRO ASHK’IN TATMİNKAR ÖDÜL ADLI OYUNU BU AKŞAM AMFİ TİYATRO’DA