DANIŞMA VE DESTEK MERKEZİ ÇOCUKLARA YÖNELİK İSTİSMAR VE ŞİDDET OLAYLARINA TEPKİ MESAJI YAYINLADI

**** Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi, çocuklara yönelik istismar ve şiddet olaylarına tepki mesajı yayınladı. Yapılan açıklamada, çocuklarımıza yönelik ihmal, istismar ve şiddetin sadece aile içinde değil, toplumsal bir sorun olduğu, çocukların korunması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiği çağrısında bulunuldu.

***Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, aile içi şiddet, istismar, bağımlılıklar, toplumsal, psikolojik ve sosyolojik sorunlara yönelik halka ücretsiz danışmanlık hizmeti sunan Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi’nde 2’si çocuk 9 kişinin ücretsiz danışmanlık hizmeti aldığı belirtildi.

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi, çocuklara yönelik istismar ve şiddet olaylarına tepki mesajı yayınladı. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada; şiddet ve istismarın her zaman hem kişilerde hem de toplumda derin yaralar bıraktığına işaret edilerek, çocuklarımıza yönelik ihmal ve istismarın sadece aile içinde değil, toplumsal bir sorun olduğu, çocukların korunması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiği çağrısında bulunuldu.

Girne Belediyesi tarafından 9 Mart 2017 de hizmete koyulan Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi’nin, aile içi şiddet, istismar, bağımlılıklar, toplumsal, psikolojik ve sosyolojik sorunlara yönelik halka ücretsiz danışmanlık hizmeti sunduğu belirtilerek, merkeze bu güne kadar 4’i erkek, 11’i kadın olmak üzere toplamda 15 kişinin başvurduğu belirtildi.

MERKEZ, ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ SAĞLIYOR

Merkezin Haziran- Ekim 2018 faaliyet raporunun da yayınlandığı açıklamada, merkezden, 9 ve 12 yaşlarında iki çocuk danışanın bireysel danışmanlık, 6 yetişkinin bireysel danışmanlık ve ilişki danışmanlığı aldığı, 40-65 yaş aralığında iki çiftin de bireysel ve aile danışmanlığı aldığına dikkat çekildi. Merkeze daha önce başvuru yapan 7 kişinin terapilerini tamamladığı belirtilirken,

merkezde şu anda faal olarak danışmanlık hizmeti alan toplamda 9 kişi olduğu ifade edildi. Danışmanlık hizmeti alan kişilerin haftada bir olmak üzere, terapilerine devam ettiği, danışmanlık hizmeti alan vatandaşların, sosyo-ekonomik düzeyinin düşük ya da asgari ücretle geçindikleri kaydedildi.

KADIOĞLU: OKULLARLA GÖRÜŞÜLEREK SORUNLAR SAPTANACAK
Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi Koordinatörü Misli Kadıoğlu, merkezin çalışma sistemi hakkında bilgiler verdi. Kadıoğlu, randevu sistemiyle ve gizlilik esaslarına dayalı çalıştığını, merkeze başvuranların konusuna göre işinde uzman kişilere yönlendirildiğini ve görüşmelerin de çoğunlukla merkezde gerçekleştiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı, Polis, Sosyal Hizmetler Dairesi, Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu ile işbirliklerinin olduğuna değinen Kadıoğlu, Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi’nin, danışmanlık hizmetleri yanında toplum yönelik eğitim hizmetleri de sunduğunun altını çizerek, önümüzdeki günlerde, çocuklar ve ailelere yönelik eğitim hazırlıkları olduğunu; bölge okullarında okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerle toplantı yaparak öncelikli sorunların saptanması için de çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

GÜNGÖRDÜ: DANIŞMA VE DESTEK MERKEZİNİ HİZMETE AÇARAK DOĞRU BİR İŞ YAPTIĞIMIZI GÖRÜYORUZ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, son günlerde özellikle çocuklara yönelik istismar olaylarıyla ilgili haberleri derin bir üzüntü içerisinde izlediklerini belirterek, “Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi’ni hizmete koyarak doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Çünkü özellikle çocukların istismara uğramasını önlemek, onları korumak, çocuklara huzur, güven ve sevgi ortamı yaratmak, anne babaların yanında tüm toplumun sorumluluğundadır” dedi. Güngördü, sağlıklı ve huzurlu bir kent ve toplum için çalıştıklarını belediye hizmetleri yanında bir ilki gerçekleştirerek, sosyal sorumluluk bilinciyle Danışma ve Destek Merkezi’ni hizmete koyduklarını ifade etti.
Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi’ne 0533 879 95 95 numaralı telefondan veya Nazi Talat Caddesi, Zeki Keçeli Apartmanı Kat:1/ Daire :3 adresinden ulaşılabilinir.

Önceki Haber Hessenberg’in eserleri Girne’de sergilenecek