ÇOCUK MECLİSİ GİRNE BÖLGESİ’NDEKİ TARİHİ YERLERİ GEZDİ

Girne Belediyesi Çocuk Meclisi kültür gezileri çerçevesinde bugün Girne Bölgesi’nde Bellapais Manastırı, Girne Kalesi, Girne Belediyesi Sanat Galerisi ve yapımı devam eden Girne Müzesi’ni gezdi.

Çocuk Meclisi’nin önümüzdeki günlerde de Mağusa ve Lefkoşa’daki tarihi ve kültürel mekanları ziyaret edeceği belirtildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, gezi öncesinde çocuklara seslenerek, “Bu geziyle birlikte ülkemizin tarihi yerlerini görmüş ve bilgi edinmiş olacaksınız. Yaşadığımız ülkemizi daha yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. Hepimize keyifli bir gezi geçirmenizi dilerim. Maskelerinizi çıkarmayınız ve gerekli kurallara uyunuz” dedi. Sınırlı sayıda çocuğun katılımıyla düzenlenen gezilerde çocuklar, sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak, tarihi yerleri ziyaret edip keyifli saatler geçirme imkanı buldu.

“ÇOCUKLARIMIZ SOSYAL VE KÜLTÜREL YAŞAMDAN UZAK KALDI”

Girne Belediyesi Sosyal İşler Şube Amiri Misli Kadıoğlu, bu yaz çocuk atölyeleri ve çocuk meclisi toplantılarının salgın tehlikesi nedeniyle ertelendiğine işaret ederek,  Covid-19 salgını nedeniyle kısıtlı sayıda çocuğun katılımı ve alınan önlemler çerçevesinde kültür turu düzenlediklerini söyledi.

Kadıoğlu, uzun süredir evlerinde kalan çocukların sosyal yaşam ve kültürel aktivitelerden uzak kaldığını hatırlatarak, tedbirli bir şekilde düzenlenen bu gezilerin çocukların Girne kentini, ülkemiz ve tarihi tanımaları aynı zamanda zamanlarını kaliteli değerlendirmeleri için önemli olduğunu işaret etti.

KÜLTÜR GEZİLERİ ÇOCUK MECLİSİ’NİN KARARI

Girne Belediyesi Çocuk Meclis Başkanı Zehra Bilge Bayram, gezilerin Çocuk Meclisi’nin aldığı kültür gezileri kararı ve çerçevesinde düzenlendiğini söyleyerek, Ocak ve Şubat aylarında yaptıkları toplantılarda bu gezileri organize etmeyi planladıklarını ve okullar açılmadan önce gerçekleştirmek istediklerini kaydetti. Bayram, bu gezilere katılmaktan mutlu olduklarını söyledi.

PROGRAMDA LEFKOŞA VE MAĞUSA VAR

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi tarafından organize edilen gezilerin, 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü Mağusa bölgesi, 27 Ağustos 2020 Perşembe günü Lefkoşa’ya yapılmasının planlandığı belirtildi.

Önceki Haber Girne Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Girne Kaymakamlığından Covid 19 Denetimi