BELEDİYEDEN 2. BAHAR ÜYELERİNE İLAÇ VE MARKET DESTEĞİ

Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi, Coronavirüs Salgını nedeniyle bölgede yaşayan 65 yaş üstü bireyleri korumak amacıyla sürdürülen önlemler çerçevesinde ilaç alımları konusunda destekte bulunuyor.

65 yaş ve üstü kronik rahatsızlığı olan vatandaşların aylık ilaçları Salı ve Perşembe günleri hastaneden alınarak evlerine teslim ediliyor.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Sosyal İşler Şubesi İkinci Bahar Projesi’ne kayıtlı 65 yaş üstü üyeler yanında, belde sınırları içerisinde yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara sunulan hizmetler kapsamında, hastaneden ve eczaneden ilaç alımları gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda yalnız yaşayan hasta ve yaşlılara market alışverişleri  konusunda da personel desteği bulunuluyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bu süreçte ihtiyaçlılara yönelik gıda dağıtımları yoğun şekilde sürerken, salgında risk grubuna giren 65 yaş üstü bireyleri korumanın önemine işaret etti.

Güngördü, “Evlerinde yalnız yaşayan hasta yaşlılarımız vardır. Bu süreçte büyüklerimizi korumak bizim için çok önemlidir. Onlar evlerinde kalsınlar. İlaçlarını biz onlar için alıp kapılarına kadar götürüyoruz. Aynı zamanda eczane ve markete gidemeyecek durumda olan yaşlı ve hastalarımıza da personelimiz yardımcı oluyor” dedi. Güngördü, bu sürecin hep birlikte atlatılabileceğine işaret ederek, tüm halkı duyarlı olmaya ve evde kalmaya davet etti. Güngördü son olarak da herkese sağlıklı günler diledi.

Önceki Haber Girne Belediye hudutlarında maske takma zorunluluğu getiriliyor.