Başkan Güngördü 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, bu alandaki çabaların yoğunlaştığı, neler yapılabileceğinin konuşulduğu ve bunların hayata geçirildiği bir gündür.
Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down Sendromlu çocuklarımızın toplumdan dışlanmadığı, diğer çocuklar gibi onların da eşit haklarla yaşadığı, eşit koşullarda eğitim almaları tek dileğimizdir.
Down sendromlu çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlamak, hayata bakış açılarını ve yaşam tarzlarını olumlu yönde geliştirmeleri hepimizin sorumluluğundadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 21 Mart’ın eşit olduğumuzun ve aramızdaki bir sayı farkın ‘fark’ olmadığının anlaşıldığı bir gün olması temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ LAPTA HUZUREVİ’Nİ ZİYARET ETTİ