Av Akan Gürkan’ın ismi sokağa verildi

Girne Belediye Meclisi’nin oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda, merhum Avukat Akan Gürkan’ın ismi, avukatlık ofisinin bulunduğu sokağa verildi.

Girne Belediye Meclisi’nin oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda, trafik kazasında hayatını kaybeden Avukat Akan Gürkan’ın ismi, düzenlenen törenle avukatlık ofisinin bulunduğu sokağa verildi. Törene, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bazı belediye meclis üyeleri, Yüksek Mahkeme Yargıcı Bertan Özerdağ, merhum Akan Gürkan’ın ailesi, yakınları, hukuk camiası ve vatandaşlar katıldı. Törende Girne Mahalli Barosu Başkanı Av Gürcan Bayramoğlu, Akan Gürkan’ın kızkardeşi Ayşe Gürkan Yücel, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Yüksek Mahkeme Yargıcı Bertan Özerdağ birer konuşma gerçekleştirdi.

Bayramoğlu: Hak ettiği saygıyı buldu

Girne Mahalli Barosu Başkanı Av Gürcan Bayramoğlu, baronun girişimi ve Girne Belediyesi’nin onayıyla ulvi bir iş gerçekleştirdiklerini belirterek, merhumun isminin sokağa verilmesiyle avukatlık mesleğinin ve kendisinin hak ettiği saygı açısından önemli olduğunu söyledi. Gürcan Bayramoğlu, avukat camiası olarak sokaktan geçerken huzur duyacaklarını belirterek, Girne Belediye Başkanı ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Yücel: Sokaktan geçerken saygıyla anacağız

Akan Gürkan’ın kızkardeşi Ayşe Gürkan Yücel, adı verilen sokakta merhumun mesleğini sevgi ve özveriyle icra ettiğini ifade etti. Ayşe Gürkan Yücel, sokağa isim verilmesiyle ilgili girişimde bulunan baroya ve onaylayan belediye yetkililerine teşekkür ederek, sokaktan her geçtiklerinde Akan Gürkan’ı saygıyla anacaklarını kaydetti.

Güngördü: Eğitim vakfıyla işbirliği yapmaya hazırız

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise konuşmasında, hukuk camiasının önemli bir kişiyi genç yaşta kaybettiğini ifade etti. Nidai Güngördü, merhum Akan Gürkan’la birçok kez iş yapma fırsatı yakaladığını belirterek, mesleğinde başarılı bir kişi olduğunu söyledi. Güngördü, barodan gelen talep doğrultusunda belediye meclisinde oy birliğiyle karar aldıklarını dile getirdi. Avukatlık ofisi ile mahkeme arasındaki sokakta Av Akan Gürkan isminin yaşayacağına dikkat çeken Güngördü, yakın zamanda kurulan Av Akan Gürkan Eğitim Vakfı’yla işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Özerdağ: Adı herzaman hatırlanacak

Yüksek Mahkeme Yargıcı Bertan Özerdağ da Akan Gürkan’ın işinde başarılı biri olduğuna dikkat çekerek, Girne’nin önemli bir sokağına isminin verilmesinin önemine dikkat çekti. Bertan Özerdağ, merhum Akan Gürkan’ın adının unutulmayacağını ve herzaman hatırlanacağına işaret ederek, sokağa ismin verilmesini sağlayanlara teşekkürlerini sundu.

Girne Belediye Başkanlığı

Önceki Haber Sokak köpekleri kısırlaştırılıyor