Ali Nesim Kabri Başında Anıldı

Şair ve araştırmacı yazar Ali Nesim, 9’uncu ölüm yıldönümü nedeniyle Zeytinlik Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma töreniyle anıldı.

Ali Nesim Kabri Başında Anıldı

Kıbrıs Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden birisi olan, uzun yıllar Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği’nin Başkanlığını da yapan ve 10 Mayıs 2014 tarihinde vefat eden Ali Nesim, kabri başında anıldı. Ali Nesim’in 9’uncu ölüm yıldönümü nedeni ile düzenlenen anma törenine Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Merhum Ali Nesim’in eşi Tülay Nesimoğlu ve oğlu Tayfun Nesimoğlu, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Şevket Öznur ile sevenleri katıldı.

ŞENKUL: “ÖLÜMSÜZLÜĞÜ YAKALAMIŞ BİR İSİM.”

Ölümünün 9’uncu yıl dönümünde Ali Nesim’i saygı ve özlemle andıklarını dile getiren Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, ölümüne kadar Zeytinlik ve Zeytinlik Festivali’ne desteğini sürdürdüğünü hatırlattı ve bu nedenle ayrıca teşekkür etti. Ali Nesim’in her insanın hayalini kurduğu bir şeyi başardığının altını çizen Şenkul, bunun ölümsüzlüğü yakalamak olduğunu ve Ali Nesim’in de bunu oldukça iyi bir şekilde başardığını kaydetti. Ali Nesim’in açtığı bu yolda her türlü desteği vermek istediklerinin de altını çizen Şenkul, yazarı saygı ile andıklarını tekrarladı.

TAYFUN NESİMOĞLU: “ALİ NESİM’E SAHİP ÇIKMAK EDEBİYATA VE KÜLTÜRE SAHİP ÇIKMAK DEMEKTİR.”

Ali Nesim’in 9’uncu ölüm yılı nedeni ile gerçekleşen törene katılan herkese teşekkür eden Tayfun Nesimoğlu, babasının eserlerinin halen yaşadığını ve vefalı dostları ile sevdikleri sayesinde kendisinin de halen hayattaymış gibi hissedildiğini belirtti. Ali Nesim’in Zeytinlik Köyü’nü ve insanlarını çok sevdiğini belirten Tayfun Nesimoğlu, Ali Nesim’e sahip çıkmanın edebiyata ve kültüre sahip çıkmak olduğunun altını çizerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

ALİ NESİM KİMDİR?

10 Ocak 1941’de Zeytinlik (Templos) köyünde doğan Ali Nesim Nesimoğlu, Kıbrıs Türk edebiyatının önemli isimlerinden biriydi. Lefkoşa Türk Lisesi’nden sonra Ankara Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde Sosyoloji ve Felsefe Bölümü’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürlüğü de yapan Ali Nesim; edebiyat, toplumsal konular ve Kıbrıs Türk insanı konularındaki araştırma-incelemeleri ile tanınıyordu. Nesim, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanlığı da yaptı. Nesim, zeytin sevgisiyle ilgili son kitabı “Bir Zeytin Ağacının Feryadı”nın önsözünde “Bu kitapta en iyi dostlarım bildiğim ağaçların trajik öyküsünü anlatmaya çalıştım ve bunu kaçınılmaz bir görev olarak bildim” ifadelerine yer vermişti.

Önceki Haber Hatay Belediyesi Ziyareti