‘8 Kadın’ tiyatro severlere sunuldu

Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları, Elya Gilman’ın senaristliğini ve sahne yönetimini üstlendiği ‘8 Kadın’ adlı Rusça oyunuyla seyircilere keyifli bir zaman geçirme fırsatı sundu. Oyun, 17 Aralık Pazar günü saat 17:00’da Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda sahnelendi.

‘8 Kadın’ adlı oyun, komedi-dedektif türünde bir yapıma sahip. Elya Gilman’ın kaleminden çıkan bu eser, bir kır villasında Noel’i kutlamak için bir araya gelen sekiz kadının hikayesini konu alıyor. Olay, tatilin gölge düşüren bir olayla başlar. Ev sahibi, ofisinde sırtında bir bıçakla ölü bulunur. Cinayetin gölgesinde; kurbanın karısı, kızı, üvey kızı, kayınvalidesi, görümcesi, hizmetçisi, hizmetçisi ve kız kardeşi gibi her biri şüpheli olan kadın karakterler bulunmaktadır. Her birinin cinayeti işlemek için sebepleri olabileceği düşünülmektedir. Oyun, Elya Gilman’ın yetenekli sahne yönetimiyle birleşerek seyircilere hem güldüren hem de gerilim dolu anlar yaşatan bir deneyim sunuyor.

Önceki Haber Girne’de yeni yıl coşkusu