7. ULUSLARARASI 2018 ZEYTİN KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI SONUÇLANDI

Altın Zeytin Ödülü’nü Shahram Rezai (İran), Gümüş Zeytin Ödülü’nü Oleksy Kustovsky (Ukrayna), Bronz Zeytin Ödülü’nü Seyed Ali Miraee (İran) isimli çizerler kazandı.

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen, 64 ülkeden 348 katılımcının 802 eser ile katıldığı, 7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması – 2018 kesin sonuçları belli oldu.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün Onursal Başkanlığı’nda, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Düzenleme Komitesi Üyeleri’nin basına yaptığı açıklamaya göre; “Zeytin, Zeytin ve Zaman, Zeytin ve Tarih, Zeytin ve Mitoloji, Zeytin ve Teknoloji, Zeytin ve Kıbrıs, Zeytin ve Hayat, Zeytin ve Barış, Zeytin ve Savaş, Zeytin ve Sağlık, Zeytin ve Kadın, Zeytin ve Adam, Zeytin ve Çocuk, Zeytin Ağaçlarının Kesilmesine Karşı Karikatürler, Zeytin Yağı, Zeytin Dalı, Zeytin Ağacı, Zeytin’in Yararları, Zeytin ve Yağ Değirmenleri” konularının işlendiği yarışmada dereceye giren çizerler şöyle:

Birincilik Ödülü: Shahram Rezai (İran) 1.000 Euro + Altın Zeytin Heykeli + Birincilik Diploması;

İkincilik Ödülü: Oleksy Kustovsky (Ukrayna) 800 Euro + Gümüş Zeytin Heykeli + İkincilik Diploması;

Üçüncülük Ödülü: Seyed Ali Miraee (İran) 600 Euro + Bronz Zeytin Heykeli + Üçüncülük Diploması.

Uluslararası Seçici Kurul Özel Ödülleri: Galym Boranbayev (Kazakistan), Victor Crudu (Moldova), Norbert Van Yperzeele (Belçika), Hilal Özcan (Türkiye), Arben Meksi (Arnavutluk), Elena Ospina (Kolombiya).

Özel Ödüller: Cival Einstein (Brezilya), Konstantin Kazanchev (Ukrayna), Masoumeh Rahimi (İran), Irien Trendafilov (Bulgaristan), Luc Vernimmen (Belçika), Radko Oketic (Slovenya), Viktor Holub (Ukrayna), Ray Costa (Brezilya), Mehmet Kahraman (Türkiye), Erten Kasımoğlu Özel Ödülü: İsmail Kar (Türkiye), Engin Selçuk (Türkiye).

7. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması sergisi ve ödül töreni, 17. Girne Zeytin Festivali çerçevesinde, Zeytinlik köyünde yer alacaktır.

7. Uluslarası Zeytin Karikatürleri Yarışması Uluslararası Seçici Kurulu’nda Nidai Güngördü (Onursal Başkan), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Omar Perez (İspanya), Fethi Develioğlu (Türkiye), Agim Krasnigi (Kosova), Musa Kayra (Kıbrıs), Aziz Yavuzdoğan (Türkiye), Yoshiaki Yokota (Japonya), Firuz Kutal (Norveç), Derman Atik (Kıbrıs), Mustafa C. Azizoğlu (Kıbrıs), Hüseyin Çakmak (Kıbrıs) görev yapmıştı.

Önceki Haber GİBETSU GENÇLİK KULÜBÜ, 12 HAZİRAN’DA “RUMUZ GONCAGÜL” OYUNUYLA SAHNEDE