Zeytinlik köyünü festival ve yatırım coşkusu sardı

Girne Belediyesi’nin Zeytinlikte düzenlediği 15.Girne Zeytin Festivali,  yarın başlıyor

Girne Belediyesi ile Zeytinlik Muhtarlığı işbirliğinde Zeytinlik köyünde 7-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 15’nci Zeytin Festivali yarın (7 Ekim Cuma) saat 17:30’de Ramadan Cemil Meydanı’ndan Atatürk Meydanı’na yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet yetkilileri ve Türkiye’den gelen belediye başkanı ve temsilcilerin katılımıyla saat 19:00’da Zeytinlik Köyü Festival Alanında açılış konuşmaları yapılacak, tütsü yakılacak ve Zeytinlikte Girne Belediyesi tarafından yapılan yatırımların açılışları yapılacak. İzmir Karşıyaka Girne Ortaokulu Halk Dansları gösterisiyle sürecek festivalde daha sonra Latino Turco ve Ebru Aydın konser verecek.

Festivale kardeş şehir olunan Eskişehir Büyük Şehir Belediyesi’nin yanı sıra Türkiye’den 8 belediyeden başkan ve temsilciler, Uluslararası Zeytin Karikatür Yarışmasında dereceye girenler ve taş heykel sanatçıları katılacak. Festivalde kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler yer alacak.

Önceki Haber Zeytin Festivali Cuma günü başlıyor