YIKILMAYA YÜZ TUTMUŞ KÜLTÜR MERKEZİ YENİ BAŞTAN YARATILIYOR

Girne Belediyesi Terminal Binası’nda yer alan yıllardır çeşitli tiyatrolar, etkinlikler ve toplantılara ev sahipliği yapan yıkılmaya yüz tutmuş Kültür Merkezi Bina Güçlendirme ve Tadilat projesi sürüyor.

Girne Belediyesi Terminal Binası’nda yer alan yıllardır çeşitli tiyatrolar, etkinlikler ve toplantılara ev sahipliği yapan yıkılmaya yüz tutmuş Kültür Merkezi yeni baştan yaratılıyor.
Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bina neredeyse tamamen yıkılarak dış cephesindeki kaplama işlemleri yeni baştan yapıldı.
Projede, sahne, soyunma odaları ve depo alanı oluşturulurken, daha kullanışlı hale getirilen binada platform ve ışık odasının tamamlanmasının ardından iç dekorasyon işlerine geçileceği belirtildi.

Proje’nin yapımı bilirkişi raporuna göre sürüyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kültür Merkezi için yıllar önce İnşaat Mühendisleri Odası tarafından verilen “çürük ve yıkılma tehlikesi” olduğuna yönelik raporu hatırlattı. Güngördü 27 Ocak 2015 tarihinde İnşaat Mühendisler Odası’ndan aldıkları bilirkişi raporunun ardından bina ETÜT’leri yapıp, güçlendirme ve tadilat projesi hazırladıklarını söyledi.
Güngördü, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını ve Girne’nin kapalı, kullanışlı, yeni bir tiyatro salonuna kavuşmasını istediklerini söyleyerek, “Kültür Merkezi’nin kısa bir süre içerisinde tamamlanması ve çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler için hizmete açılması için çalışmalarımız hızla sürmektedir” dedi.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ ÇOCUKLARA OKUMA ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ