YENİ LİMAN YOLU’NDAKİ TRAFİK IŞIKLARINA SENSÖR KAMERA UYGULAMASI

Girne Belediyesi, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde yer alan (Yeni Liman Yolu) trafik sinyalizasyonunun iyileştirilmesi için sensör kamera uygulamasını hayata geçirdi. Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, harcanan sürelerin optimize edilmesi amacı ile hafta sonu deneme ve gözlemleme çalışmaları yapılan sinyalli kavşakta, sensör kamera takılarak devir zamanlarının azaltılması sağlandı.
Sensör kameralar sayesinde araç olmayan güzergahlardaki trafik sinyal devir zamanının atlandığı ve ilgili güzergahtan geçen son araçtan sonra geçiş hakkının bir sonraki güzergaha verilmesinin sağlandığı belirtildi.
Bu sayede hiç bir aracın gereksiz yere kırmızı ışıkta beklemediği, vakit ve yakıt kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

“Trafikteki sorunlara kapsamlı çözüm üretmeyi amaçlıyoruz”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ülkemizdeki kazaların artması ve trafikte yaşanan sorunların daha kapsamlı çözümlerin üretilmesi amacı ile sinyalli kavşakların iyileştirilmesinin önem kazandığını söyledi.
Güngördü, Yeni Liman Yolu üzerinde yatırımların ve işyerlerinin arttığına işaret ederek, bu uygulamanın bölgedeki trafik tıkanıklığına da çözüm olabileceğini ifade etti.
Güngördü, yirmi sekiz Belediye içerisinde bu tür uygulamalar yapabilen Girne Belediyesi’nin birçok kavşakta iyileştirme projeleri gerçekleştirdiğini ifade ederek, belirlenen program çerçevesinde bu iyileştirme çalışmalarını yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Önceki Haber TIR ve kamyonlar hariç yol trafiğe kapatılacak