YENİ LİMAN YOLU DR. FAZIL KÜÇÜK BULVARI’NA YENİ DURAK

Girne Belediyesi’nin Yeni Liman Yolu Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda gerçekleştirdiği proje kapsamındaki güzergah üzerine otobüs durağı monte edildi.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, engelli dostu ve modern bir bulvar yaratılması için yapılan çalışmalar çerçevesinde, var olan tek şerit yol, çift gidiş – geliş şeklinde düzenlenip, yolun uygun kısımlarına paralel cep park yerleri yapıldı. Yeşil alan, kaldırım ve peyzaj düzenlemelerini de kapsayan projeye ek olarak ulaşımın sağlıklı olarak yürütülebilmesi için yeni durak monte edildi.
Öte yandan Trafik Master Plan ekibinin, Salih Miroğlu Caddesi ve Semih Sancar Caddesi’nde de altı yeni durak için çalışmalarının sürdüğüne, bu çerçevede durak yerlerinin belirlenip levhaların takıldığına, önümüzdeki günlerde de durak kabinlerinin montesinin gerçekleştirileceğine işaret edildi.

Durak noktaları kullanılmalı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Yeni Liman Yolu Dr. Fazıl Küçük Bulvarı için bölgede hem liman girişi olması hem de turizm, yeme içme ve eğlence sektörü yatırımlarının artmasından dolayı çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.
Güngördü, trafiğin rahatlatması adına Girne Belediyesi Trafik Master Plan ekibinin de ciddi bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çekerek, durak sayılarının artırıldığını, toplu taşıma araç sürücülerinin doğru durak yerlerinde durması gerektiğini, yolcuların da bu noktaları kullanmalarının önemine dikkat çekti.
Yapılan çalışmalar çerçevesinde amacın, Girne’deki trafik sorununu çözmek olduğuna değinen Güngördü, toplu taşıma araçlarının kentte trafik akışını engellediği gerçeğinden hareketle, çözüm yolları üretilmeye çalışıldığını söyledi.

Önceki Haber KKTC bayrağı Meksika’da dalgalandı