Uluslararası Master Oyunları Birliği 2019 Avrupa Master Oyunlarına aday ülkeler açıklandı

13433104_1462301450466094_3886231888979409995_oGİRNE AVRUPA MASTER OYUNLARI’NA TALİP OLDU

Uluslararası Master Oyunları Birliği tarafından düzenlenmesi planlanan, 2019 Avrupa Master Oyunları için Girne kenti için resmi başvuruda bulunuldu. 2019 Avrupa Master Oyunları için Girne adına başvuru, Cumhurbaşkanlığı’nın desteğiyle Akdeniz Spor Birliği Başkanı Dr. Serhat Deniz önderliğinde, Celler Enerji A.Ş ve Celler Kozmetik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Tural ve Akdeniz Spor Birliği As Başkanı ve eski basketbol Federasyonu Başkanı Levent Çağdal tarafından gerçekleştirildi. Cyprus Xp Direktörü Zeki Ziya ve yardımcısı İlkay Aslım da bu süreçte ekiple birlikte çalıştı. Oyunlara ilk başvuru aşamasında Cumhurbaşkanlığı Spor danışmanı olarak görev yapan Salih Işık ve Cumhurbaşkanı müsteşarı Yrd Doç Dr. Gürdal Hüdaoğlu, Dr. Serhat Denizle koordineli bir şekilde çalışarak sürece destek oldu. 2019 Avrupa Master Oyunlarına ülkemizden Girne ile birlikte Pesaro (İtalya), Tampere (Finlandiya) ve Torino (İtalya) 2019 Avrupa Master Oyunlarına ev sahipliği yapabilecek şehirler olarak belirlendi.

“Kentte önemli bir dinamik yaratacak”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ülkemizin ve Girne kentinin uluslararası platformda tanıtımına önemli katkı sağlayacak bu girişimi desteklediklerini ifade ederek, bu sürece katkı koyanlara teşekkür etti. 2019’da yapılacak 2019 Avrupa Master Oyunları’nın Girne’de yapılmasının kentte önemli bir dinamik yaratacağını vurgulayan Güngördü, kültür ve sanatla birlikte, sporun dünya barışına önemli bir katkısı olduğuna inancını belirtti. Güngördü, böylesi uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapabilmenin büyük heyecan verici olduğunu söyleyerek, herkesi sosyal medya üzerinden “International Masters Games üzerinden “International Masters Games Association (IMGA)” sayfasına girip oyunların Girne’de yapılmasını desteklemeye davet etti.

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Önceki Haber Kurtalan Ekspres unutulmaz bir gece yaşattı