Tiyatro Aşhk’ın Tatminkar Ödül İsimli Tiyatro Oyunu Girne Amfi Tiyatro’da Sahnelendi..

13411750_1463626923666880_3018594979985346976_o DSC_0286 DSC_0281 DSC_0277 DSC_0269

1. Girne Kültür Sanat Günleri 15 Haziran akşamı muhteşem bir oyunla devam etti. Türkiye’de Kıbrıs’ın Tiyatro Elçisi Hüseyin Köroğlu’ nun yönettiği, Köroğlu’nun sahneyi eşi Şenay Saçbüker ile paylaştığı Tatminkar Ödül isimli oyun izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Kurgusu ve dinamik altyapısıyla seyirciyi diri tutan, oyun karakterleri ile birlikte hayatınızla yüzleşmenizi sağlayan, kara komedi tarzındaki oyun, günümüzün en büyük travmalarının başında gelen yalnızlık ve korkuya dikkat çekti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, oyunun ardından sanatçılara çiçek ve plaket takdim ederek teşekkür etti.

Güngördü; Belediye olarak, “Barışı Kültür ve Sanatla Kucaklayacağız” sloganıyla yola çıktıklarını , toplumun ihtiyacı olan tiyatrodan en fazla fayda sağlanması için çalıştıklarını, tiyatronun insanı anlatan bir sanat olduğunu, düşündüren ve sorgulamaya sevk etmesi açısından önemli olduğunu belirterek tiyatronun önemine birkez daha dikket çekti.

Tiyatro AŞHK’ın Sanat Yönetmeni Hüseyin Köroğlu kendi vatanında kendi insanıyla buluşmanın kendisi için büyük keyif olduğunu söyledi.

Girne Belediyesi’nin düzenlediği 6. Girne Kültür Sanat Günleri devam ediyor. Yaz boyunca sürecek kültür sanat günleri kapsamında, Haziran ayı etkinlik programı şöyle:

21 Haziran 2016 Salı Grup Gündoğarken, Ramadan Cemil Meydanı

23 Haziran 2016 Perşembe, Bozan Oratoryosu- Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve

Lefkoşa Belediye Orkestrası tiyatro gösterimi, Girne Amfi Tiyatro

28 Haziran Salı, Kıbrıslı Sanatçılar gecesi, Girne Amfi Tiyatro.

Önceki Haber DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ GÜNGÖRDÜ’YÜ ZİYARET ETTİ