Seyir terasları için perde duvar yapılacak

Girne Belediyesi, Girne Deniz Şehitliği ile Girne Halk Evi arasında meydana gelen toprak kaymasını önlemek için proje hazırladı

Girne Belediyesi, Girne Deniz Şehitliği ile Girne Halk Evi arası Birinci Etap Kıyı Bandı Çevre Düzenleme Projesi’yle ilgili Adil Construction LTD Direktörü Adil Görüş ile ihale sözleşmesi imzaladı. TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin katkıları ve Girne Belediyesi öz kaynaklarıyla yapılacak ve 75 takvim gününde tamamlanacak birinci etap projesi, KDV hariç 794 bin 370 TL’ye mal olacak. Proje kapsamında 110 metre uzunluğunda ve 8 metre yüksekliğinde perde duvar yapılacak.

Güngördü: Bir olumsuzluk daha gideriliyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçmiş belediye başkanı döneminde yapımına başlanan, 6 ayda bitirilmesi hedeflenen ancak yıllar geçmesine rağmen henüz tamamlanamayan Girne Kıyı Bandı Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi’nin ilk etabı olan ‘Karakız Plajı Rekreasyon Alanı ve Çevre Düzenleme Projesi’nin yarattığı tahribatı ortadan kaldırmak için belediye meclisi olarak girişim yaptıklarını söyledi. Nidai Güngördü, geçmişte yapılan çalışmalardan dolayı Girne Deniz Şehitliği ile Girne Halk Evi arasında toprak kaymaları meydana geldiğini Girne Halk Evi halı sahasının çöktüğünü ve Karakız Otoparkı’nın zarar gördüğünü, göçüklerin önüne geçmek amacıyla bölgede seyir terasları için perde duvar yapılacağını ifade etti.  Güngördü, tüm uyarılara rağmen geçmişte yapılan yanlış işlerden dolayı vatandaşın büyük zarar gördüğüne dikkat çekerek, belediye yönetiminin geçmişten miras kalan bir olumsuzluğu daha gidermek için irade gösterdiğini kaydetti.

Önceki Haber Güngördü öğrencileri bilgilendirdi