“Sanatta Pandemi’’ isimli sergi Girne’de açıldı.

Ressam Salih Mustafa Çizel ’in “Sanatta Pandemi’’ isimli sergisi Girne Belediyesi’ne ait Sanat Galerisi’nde (Eski Trafo Binası) Açıldı.
Küratörlüğünü Ahmet Savaş Kale’nin yaptığı sergi açılışını geçekleştiren Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptığı açılış konuşmasında; Dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgınında, ne olursa olsun hayatın devam ettiğini, üretimin ve üretmenin ne kadar önemli olduğunun altını çizdi. Kıbrıs ve Girne sevdalısı bir ressam olduğundan dolayı Salih Çizel hakkında fazla söze gerek olmadığını kaydeden Güngördü, “Ülkemize ve sanat yaşamına kattığı değerler için Salih Çizel Bey’e teşekkürü bir borç bildiğini” vurguladı.
Salih Mustafa Çizel açılışta yaptığı konuşmada; “Açmış bulunduğum sergimin açılışında (mesafe ve kurallara riayet ederek) gelen sanatsever dostlarıma teşekkür ederim. 37. kişisel sergim de renkler ile Pandemik etkileşimli yansımalar işledim. Bilgi dağarcığımızda yer bulan bu kelimenin korkunç açıklamasına karşın, sanatsal etkisi-tepkisi bir anda çağrışımı, deniz dalgaları gibi savrularak renklerle biçimlendirilmiş ve sergimin isim babası olmuştur Bu günlerde böylesine korkunç küresel salgınla mücadele verdiğimiz bir sırada yaptığım eserlerimi görmeye gelenleri mutlu ettiğim için kıvanç duymaktayım” dedi.

Sergi 15-24 Haziran 2020 tarihleri arasında, hafta içi 10.00 -12.00 / 13.00 -17.00, Cumartesi günleri 10.00 -15.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Önceki Haber EN GÜZEL BAHÇE, BALKON YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU